Darko, Porter#19

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • huanghua
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.10
    • 1910

Darko, Porter#19

Kiedyś wydawało mi się, że darko to dobry "pieniacz" , ale tak naprawdę jest on mistrzem w produkcji piw w cudną, trwałą pianą.

Porter opatrzony numerem 19 w butelce 0,33l

Aromat:pojawił się zapach (chmielu) znany mi już z pilsa, jednak zdecydowanie dominująca jest tu słodycz i karmel.Moc alkoholu niewyczuwalna.
    Wygląd/barwa: Barwa ciemno brązowa, pod światło nieprzeźroczysta, wspomniana już pianka - beżowa
    Smak: słodycz delikatna, goryczka chmielowa wyraźna z czasem oddająca pole goryczce ze słodów ciemnych. Nagazowanie rzekłbym: właściwe

Bardzo smaczny porter
    W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
  • darko
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 2078

Dodam tylko, że to porter górnej fermentacji 17 Blg.

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19292

Piana drobna, prawie stoutowa, niezwykle trwała, barwy kremowej.
      Kolor brunatny, nieprzejrzysty. Starałem się lać znad osadu, ale jednak ciut mętny.
      Zapach bardzo przypominał mi któreś z ciężkich piwek mjp - mniemam, że to drożdże high gravity. W smaku sporo goryczki, ale gładkiej nie pozostającej zbyt długo na podniebieniu. Coś jak dobra gorzka czekolada. Wysycenie nieznaczne, wystarczające.
      Najbliższe skojarzenia to imperial stout, tak samo nie czuć mocy, ale ten sam efekt organaleptyczny.
      Dzięki Darko. Udane i niezwykle smaczne piwo.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Rumunia, Cluj Napoca, Strada Traian Vuia 126, Hophead Brewing [bez wyszynku]
        dadek
        Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...
        2023-10-22, 20:47
      • Ahumba
        2025.01.18 - Jedlina Zdrój, Baltic Porter Day
        Ahumba
        Dla prawdziwych koneserów portera przygotowano ekskluzywną ofertę na pełne i niezwykłe celebrowanie tego dnia. Między innymi 4-daniowy obiad z degustacją Porterów leżakowanych w beczkach z różnych zakątków świata.oraz zwiedzanie browaru z degustacją piwa prosto z tanku. Koszt 400zł od osoby
        Start
        2025-01-18
        Koniec
        2025-01-18
        Adres
        Browar Jedlinka
        2025-01-03, 16:23
      • skitof
        100 Blumen, Wiener Lager
        skitof

100 Blumen to mały wiedeński browar, założony w 2016 r. przez dwóch piwowarów domowych. Piwo to, czyli lager wiedeński, to prezent od Darka Dąbrowskiego (darekd), który bawił jakiś czas w stolicy Austrii.
        Smak łagodny, ze złożoną słodowością, świetnie oddającą typowy...
        2024-10-30, 20:47
      • pebejot
        Szwecja, Uppsala, Östra Ågatan 59, Bryggeriet Ångkvarn
        pebejot
        Browar restauracyjny w centrum przyjemnego miasta Uppsala, zlokalizowany nad brzegiem rzeki Fyris z widokiem na zamek.
        Niewielki lokal z przytulnym wnętrzem i muzyką awangardową.
        Wewnątrz dwie sale, w tym główna z barem i druga oddzielona rozsuwanymi drzwiami.
        Za barem znajduje...
        2024-08-07, 11:04
      • darekd
        2024.06.21-23, XIV Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa
        darekd
        Jak zwykle na wrocławskim stadionie, tylko że zamiast wiosną to będzie właściwie na początku lata. Na tym betonie może być gorąco.
        Jak zwykle informacje na temat wystawców i piw sąpilnie strzeżoną tajemnicą

Będzie natomiast wykład "Biotransformacja chmielu...
        2024-06-04, 03:20
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...