Browar "Natoliński Szlachecki", Warka #4, Jałowcowe

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • huanghua
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.10
    • 1910

Browar "Natoliński Szlachecki", Warka #4, Jałowcowe

Piwko od Maidenowca i Adeli

Zasadniczym mankamentem tego piwka jest niskie nagazowanie. Innych wad brak
    W zapachu czuć niesamowitą słodycz poprzedzoną ciekawym, znajomym aromatem. Co to? Wiem! Banany!
    Pierwszy łyk rozwiewa wątpliwości co do zapowiadanej zmysłem zapachu słodyczy. To pięknie dojrzałe piwo ma aksamitną wytrawność, a potężna dawka Marynki (jak mówi receptura 100g) gdzieś w odmętach czasu uciekła.
    Kolorek w typie Brown Ale, ładnie komponuję się z całością.
    Ocena ogólna wysoka, lekko podcięta słabym nagazowaniem.
    Pychota!
    W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Biały, Kawowa Pokusa
    e-prezes
    4,5 % alk. (pewnie z racji laktozy gęstości nie podali). Termin do 20.04.2025

Akurat za milk stoutami nie przepadam i pewnie dlatego nie będę obiektywny. Stouty wszelakie jednak lubię i co jakiś czas do milka wracam.

Już po nalaniu piana znika do zera, nagazowanie minimalne...
    2025-02-12, 15:35
  • dyczkin
    inBrand, Jałowcowe
    dyczkin
    Piwo gotowe do oceny
    2018-09-05, 17:20
  • dadek
    Czechy, Vojkovice 252, Pivovar Koníček
    dadek
    Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
    2023-11-22, 05:14
  • dadek
    Czechy, Hlízov 230, Pivovar Holanďan
    dadek
    Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
    Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...
    2023-11-03, 00:29
  • heckler
    Czechy, Bernartice- Buková, Buková 110, Akciový Pivovar Albert Michler
    heckler
    Albert Michler Akciový Pivovar powstał we wsi Buková koło Bernartic w Jesenicach. Pomysł otwarcia browaru narodził się w 2021 roku, a pierwsza warka była gotowa w czerwcu tego roku. Generalnie nazwa Albert Michler kojarzona jest z mocniejszymi trunkami, takimi jak likiery, oraz rumy klasy premium....
    2023-09-13, 07:39
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...