Browar Piwoholiczny Jerzego, warka nr 24

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • breslauer
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 2690

Browar Piwoholiczny Jerzego, warka nr 24

Piwo dość mocno nagazowane, takie musujące. Piana na początku ok. centymetrowa, szybko bardzo znikła. Kolor ciemnego bursztynu, nieprzejrzyste. W smaku mocno słodkie, ale smaczne.
  • huanghua
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.10
    • 1910

A u mnie piwo to jest prawie kompletnie bez gazu. Próba spienienia lejąc z wysokości niewiele pomogła. Wydaje mi się, że kapsel mógł lekko puścić w trakcie karkołomnego transportu.
    Piwo słodkie o barwie bursztynowej, nieklarowne o mocy wydawałoby się wiekszej niźli te 14,5 Blg. Spory ładunek chmielu słabo wyczuwalny.
    Piwo smaczne z pewnością jeszcze lepsze w zimowe wieczory
    W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• jerzy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.10
      • 4707

Trafiłeś na jakiś wyjątkowy egzemplarz - dotychczas nie miałem żadnych problemów z CO2 w tym piwie...
      browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Celestial Beerworks, Jerzy
        darekd
        Browar z Dallas w Teksasie.

Piwo opisane jako "A fine polish Lager"

5% alk.
        Chmiele – Lubelski, Sybilla, Marynka

Aromat – chmielowy (ziołowy, lekka korzenność, owocowo-kwaskowe muśnięcie), łagodny słód bez wyraźniejszego profilu...
        2025-02-05, 02:24
      • crizz
        Mikrobrowar Piwoholiczny Jerzego, Koźlak
        crizz
        Na stole piwo autorstwa Jerzego, warka numer 1 - koźlak (to się okaże... ). Ekstrakt wejściowy - 15 Blg.

Opakowanie - butelka zamknięta czarnym kapslem, który pasuje do charakteru piwa, ale zabrakło choćby namiastki etykiety.
        Kolor - bardzo ciemne, pod światło ciemnobordowe...
        2004-07-06, 20:57
      • breslauer
        Mikrobrowar Piwoholiczny Jerzego, warka nr 19, Porter
        breslauer
        Dzięki Jerzy za butelczynę portera - zacne to piwo charakteryzuje się niebywale gęstą i obfitą pianą, dosłownie można ją było krajać nożem. Kolor to głęboka czerń, nieprześwitująca nawet przy podstawieniu szklanki pod światło. Trudno mi opisać smak tego piwa - to było coś jakby...
        2007-02-12, 21:38
      • breslauer
        Browar Piwoholiczny Jerzego - warka nr 17
        breslauer
        Przy otwieraniu butelki piwo zdecydowanie wybrało ucieczkę, ale że byłem na to przygotowany, więc wykipiało do podstawionej szklanki... ładna, puszysta piana utrzymuje się dość długo. I od razu powiem, że coś było nie tak - zapach był taki kwaskowaty, a w smaku było po prostu cierpkie;...
        2006-05-04, 21:02
      • breslauer
        Browar Piwoholiczny Jerzego, warka nr 15
        breslauer
        Dobre piwo z bardzo zdecydowaną goryczką. Zawiodłem się nieco na pianie, bo prawie jej nie było... Mam też wrażenie, że za szybko to piwo wypiłem, przydałoby mu się jeszcze chyba parę miesięcy leżakowania.
        2006-01-16, 15:33
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...