Miałem to szczęście, że mogłem spróbować piwo - zwycięzcę konkursu piwowarskiego we Wrocławiu, otrzymane od Wielkiego_B. Piwo bardzo dobrze zrobione, w smaku owocowo-słodowe z wyraźnie zaznaczonymi goździkami i dopełniającą całości delikatną goryczką. Zapach również świetny - mocny owocowo-goździkowy. Jedyne do czego można się przyczepić to piana. Co prawda początkowo była bardzo obfita, ale potem szybko się podziurawiła i opadła do postaci cienkiego kożuszka.
Ogólnie piwo jest wspaniałe. Wielki_B - gratulacje i sedrecznie dziękuję.
Jeszcze się pochwalę, że w mojej piwnicy leżakują porter, koźlak i ciemna pszenica, które Wielki_B wystawił do konkursu Żywieckiego oraz pils i czerwone. Przy takim poziomie produkcji browaru Wielkiego_B za dwa tygodnie pewnie znowu będę degustował piwo - leureata konkursu.
Ogólnie piwo jest wspaniałe. Wielki_B - gratulacje i sedrecznie dziękuję.
Jeszcze się pochwalę, że w mojej piwnicy leżakują porter, koźlak i ciemna pszenica, które Wielki_B wystawił do konkursu Żywieckiego oraz pils i czerwone. Przy takim poziomie produkcji browaru Wielkiego_B za dwa tygodnie pewnie znowu będę degustował piwo - leureata konkursu.
Comment