Piwo to, a w zasadzie jego mikroskopijna część, zostało uwarzone tak
Pominę standardowy opis piwa (informując jedynie, że jako pils jest ono po prostu świetne), a skupię się na wątku najważniejszym - a więc jak w domu wykonać piwo miodowe, bo nurtowało to piwowarów w wielu wątkach na tym forum.
Miód sztuczny jest bardzo dobrym rozwiązaniem! Ta niewielka, bo 120 gramowa dawka, pozwoliła na wyczucie delikatnego aromatu miodowego. W smaku również odczuwa się miodowe nuty i to znacznie bardziej niż wynikałoby to z aromatu. Przez to piwo wydaje się słodkawe, jak w miodowych, komercyjnych piwach przystało.
Anteks, świetne jest to piwo. Prawdziwe Domowe Piwo Miodowe. Gratuluję!
Pominę standardowy opis piwa (informując jedynie, że jako pils jest ono po prostu świetne), a skupię się na wątku najważniejszym - a więc jak w domu wykonać piwo miodowe, bo nurtowało to piwowarów w wielu wątkach na tym forum.
Miód sztuczny jest bardzo dobrym rozwiązaniem! Ta niewielka, bo 120 gramowa dawka, pozwoliła na wyczucie delikatnego aromatu miodowego. W smaku również odczuwa się miodowe nuty i to znacznie bardziej niż wynikałoby to z aromatu. Przez to piwo wydaje się słodkawe, jak w miodowych, komercyjnych piwach przystało.
Anteks, świetne jest to piwo. Prawdziwe Domowe Piwo Miodowe. Gratuluję!
Comment