Anteks, # 61 Czerwone

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Wielki_B
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.02
    • 1968

    Anteks, # 61 Czerwone

    Głupio mi komentować to piwo, bo wykonane zostało wg mojej receptury.
    Może wystarczy więc, że odnotuję, iż piwa tego lepiej bym nie zrobił.
    Komentarz zamieszczam dlatego, aby podzielić się refleksją, iż teraz uważam, że piwo to jest tak naprawdę koźlakiem. Nuty karmelowe są bowiem w nim stosunkowo niewielkie, a dominują posmaki słodowe, związki Maillarda. Przy czym ma głęboko czerwonawo-brunatny kolor.
    Dawno nie warzyłem tego piwa w takich proporcjach zasypu. Dzisiejsza degustacja skłania mnie do kolejnych, pozytywnych przemysleń.
    Anteks, baaardzo mi smakowało!
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #2
    Piwo to zawieruszyło się jakoś u mnie po warsztatach wrocławskich.

    Przy otwieraniu dyży syyyk. No i niestety zaczeło wychodzić z butelki.

    Piana: średniobąblowa, z sykiem zaczeła opadać do dywanika, który pozostał do końca z jedną dziurą,
    zapach: karmelowy, jakaś paloność też jest,
    kolor: czerwone jak się patrzy, klarowne,
    smak: bardzo fajny, te zapachy przerodziły się teraz w smaki, goryczka akuratna, pojawiająca się pod koniec,
    wysycenie: mogłoby być troszku mniejsze,

    fajne piwo, gratulacje dla Anteksa i Wielkiego B za recepturę.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    Przetwarzanie...
    X