Browar Kopyra, The Irish Rover - stout

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    Browar Kopyra, The Irish Rover - stout

    Piwo warzone z ekstraktów WESa.

    piana: słaba, znikła całkowice
    kolor: czarne, nawet pod żarówke;
    zapach: kwaśnawe zapachy;
    smak: kwaskowaty, brak smaków typowych dla stouta lub są ale przykryte kwaskowością, pod koniec kwaskowatość wyparowała i pojawiły się posmaki kawowe;
    wysycenie: OK

    Piwko miało dwa lata!! Szkoda, że tak szybko wyszły te posmaki.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
    Piwo warzone z ekstraktów WESa.

    piana: słaba, znikła całkowice
    kolor: czarne, nawet pod żarówke;
    zapach: kwaśnawe zapachy;
    smak: kwaskowaty, brak smaków typowych dla stouta lub są ale przykryte kwaskowością, pod koniec kwaskowatość wyparowała i pojawiły się posmaki kawowe;
    wysycenie: OK

    Piwko miało dwa lata!! Szkoda, że tak szybko wyszły te posmaki.
    Kolor i kwaśność IMO zawdzięcza 500g ekstraktu barwiącego. Dla uzupełnienia jest to warka 4. Może i ta kwaśność, nie jest tylko od ekstraktu, bo początkowo była mniejsza.
    blog.kopyra.com

    Comment

    Przetwarzanie...
    X