Piwo - laureat V KPD w Żywcu.
Piana - przy nalewaniu tworzy się gruba, gęsta, drobnopęcherzykowa czapa piany, która pozostaje do końca picia utrzymywana przez ulatniające sie pęcherzyki CO2.
Zapach - piękny, bardzo mocny, przede wszystkim owocowy, w tle wyraźnie słodowy.
Smak - na pierwszym planie wzorcowe wprost banany, jakby się je jadło, po przełknięciu zostaje w ustach coś, jakby delikatny smak gumy do żucia. Pycha.
Jest to jedna z najlepszych, nie tylko domowych ale i przemysłowych, "pszenic" jakie piłem. Naprawdę rewelacja.
Piana - przy nalewaniu tworzy się gruba, gęsta, drobnopęcherzykowa czapa piany, która pozostaje do końca picia utrzymywana przez ulatniające sie pęcherzyki CO2.
Zapach - piękny, bardzo mocny, przede wszystkim owocowy, w tle wyraźnie słodowy.
Smak - na pierwszym planie wzorcowe wprost banany, jakby się je jadło, po przełknięciu zostaje w ustach coś, jakby delikatny smak gumy do żucia. Pycha.
Jest to jedna z najlepszych, nie tylko domowych ale i przemysłowych, "pszenic" jakie piłem. Naprawdę rewelacja.
Comment