Prądnicka Piwowarnia e-prezesa, Pramnik Ale

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dori
    Porucznik Browarny Tester
    • 2004.10
    • 320

Prądnicka Piwowarnia e-prezesa, Pramnik Ale

To super piwko dostałam od e-prezesa podczas mojego ostatniego wypadu do Krakowa, a teraz je sobie na spokojnie, z przyjemnością degustuję
    Piwo ma piękny kolor - bardzo ciemnego bursztynu.
    Po nalaniu ładna drobno pęcherzykowa piana, niestety dość szybko znika pozostawiając jednak obrączkę na ściankach szklanki.
    Nagazowanie lekkie, czyli w sam raz pasujące do stylu.
    Zapach bardzo przyjemny, słodowo-karmelowy
    Smak cudo - słodowe z wyczuwalnymi karmelowymi nutkami, później pojawia się przyjemna "gładka" goryczka.

Podsumowując pyszne piwko

Dzięki e-prezesie i liczę na więcej
  • mwa
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2003.01
    • 5071

Również otrzymalem te cudo.
    jak nigdy żona piwa nie ije tym razem prawie połówkę mi wysała.

dzięki Wielki
    Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• mwa
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2003.01
      • 5071

Jeszcze foto:
      Click image for larger version

Name:	111_8858.jpg
Views:	1
Size:	23,5 KB
ID:	2023779
      Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• MarcinKa
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2005.02
        • 2736

Piwo koloru brązowego, coś w stylu ciemnych krówek. Lekko zmąciło się przy nalewaniu, więc nie było klarowne. Pod światło koloru pomarańczowo brązowego. Piana śladowa tylko w momencie nalewania. Później przez niedługi czas tylko resztki. Zapach suszonych owoców z leciutkimi nutami słodowymi. Im bliżej końca tym ładniejszy. W sumie fajny, ładny. Średnio mocny. W smaku również suszone owoce przechodzące w chmiel i wyraźną goryczkę na koniec. Na początku każdego łyka wyczuwalna lekka słodowość. Posmak chmielowo goryczkowy. Podobnie jak w zapachu, im bliżej końca tym lepsze. Typowe dla domowych piw posmaki słabo obecne. Wysycenie mocne. Doskonale ożywiało piwo. Trzymało się do końca. Opakowanie? Piwo zabrane sprzed etykieciarki i stempla do kapsli . Piwo dobre, lekkie, sądzę że doskonałe na upał. Nie było wodniste, ale ciut więcej treści by nie zaszkodziło.

W przeciwieństwie do dori, ja nut karmelowych nie wyczułem, ale:
        - przy ustalaniu co to za piwo, e-preses napisał, że Pramnik każdemu smakuje inaczej
        - zawsze istnieje możliwość, że ustalenia były błędna (i oceniłem inne piwo)
        Myślę jednak, że warunki przechowywania, czas itd. spowodowały pewne różnice w ocenie.
        Attached Files
        To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19260

Jak smakowało to cała reszta jest nieistotna
          Jeśli komuś mówiłem, że to Pramnik Ale to tak było. Piwo w kolorze burstynu z zaznaczoną goryczką i słodowo-karmelowym wypełnieniem.
          A z tego co pamiętam "dyniowe" też miało dość rozbieżne opinie na temat czy jest mdłe czy wytrawne.

Comment

Przetwarzanie...
          X