Smocza Yama, warka#5 - piwo telewizyjne;-)

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #1

    Smocza Yama, warka#5 - piwo telewizyjne;-)

    Telewizyjne, bo w zasadzie zrobione specjalnie w Dzień Piwowara, żeby TV mogło nagrać część procesu warzenia.
    Na szczęście filmowanie ani upał, jaki był w trakcie, piwku temu bynajmniej nie zaszkodziły.

    Wytrawny stout o kolorze brunatnym, z piękną pianką jak na dobrej kawie, delikatnym nagazowaniem. Orzeźwiające, choć pełne.

    Bardzo udana wareczka
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



Related Topics

Collapse

  • kaczka116
    Stary Kraków, Smocza Głowa Rocznik 2005
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2020-05-29, 21:53
  • darekd
    Maians, Espiga Mosaic
    darekd
    Nowoczesny rzemieślniczy browar z katalońskiego Sant Llorenç d'Hortons pod Barceloną.

    Pale Ale chmielony Mosaicem
    5,5% alk.
    35 IBU

    Aromat - chmielowy ze słodszymi owocami tropikalnymi, trochę cytrusów, ciut żywic
    Piana - wysoka, raczej zwarta, dość...
    2023-09-06, 16:12
  • darekd
    Vormann, [Freigeist Bierkultur, Olbermann, Beer Kong], Alte(es) aus Liebe
    darekd
    Freigeist Bierkultur to pionier kontraktowego piwowarstwa w Niemczech i w ogóle oraz piwnych kooperacji wykraczających poza granicę naszego zachodniego sąsiada. Tym razem Alt i w związku z tym nie dziwi, że w kooperacji z przedstawicielami Düsseldorfu. Freigeist najczęściej warzy w browarze...
    2023-06-14, 00:04
  • kopyr
    Smocza Yama, #16 Koelsch co sie nawinie
    kopyr
    Piana: obfita, drobna, średniotrwała.
    Kolor: jasnozłocisty. mętne.
    Zapach: cytrusowy.
    Wysycenie: bardzo wysokie.
    Smak: powiedziałbym, że taki niepełny weizen. Wszystko jak w pszenicznym, tylko, że bez banana i mocniej chmielone. Jest za to goździk. Skojarzenia z weizenem,...
    2008-07-25, 22:37
  • Qboland
    Smocza Yama Qboland & Jaqba
    Qboland
    Dziś wziąłem się za warkę #2. Pierwszej nie opisałem bo skisła
    Lager 12 Blg

    Zasyp 5 kilo.
    4.5 pilzneński
    0.5 monachijski

    Zacieranie dekokcyjne 1 warowe w 12 litrach
    10 minut 15 stopni
    15 minut 62 stopnie
    15 minut na dekokcje...
    2007-03-17, 22:27
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...