Milicki Browar Rynkowy, #19 Weizenbier

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Milicki Browar Rynkowy, #19 Weizenbier

Aby zatrzeć złe wrażenie, po warce #16 , MBR w osobie jacera dostarczył do degustacji Weizenbiera z warki #19.
    Piana: bardzo obfita, drobnopęcherzykowa, niestety średnio trwała.
    Kolor: bardzo ładny, mętna słomka, idealny.
    Wysycenie: wysokie.
    Zapach: typowy weizenowy, delikatny banan i goździk. Tym razem nie było żadnych farmaceutyków.
    Smak: klasyka gatunku, żadnego obcego wtrętu, goryczka o idealnym natężeniu, zaledwie zaznaczona, aksamitne w smaku, wyraźny banan i goździk ładnie skomponowane w jedną całość.
    Opakowanie: tym razem bez etykiety, więc nie ma czego komentować.

Doskonały weizen, myślę, że gdyby był lany w ciemno spokojnie wygrałby test ślepy z Franziskanerem czy Paulanerem. Do bólu klasyczny i praktycznie w każdym elemencie (może poza trwałością piany i intensywnością zapachu) perfekcyjny.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2007-08-27, 16:29.
    blog.kopyra.com
  • jacer
    • 2006.03
    • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
    Doskonały weizen, myślę, że gdyby był lany w ciemno spokojnie wygrałby test ślepy z Franziskanerem czy Paulanerem.

eee, az tak dobrze to nie ma wydaje mi się, że powinno być więcej goździków.

Cieszę się, że smakowało.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• kopyr
      • 2004.06
      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
      eee, az tak dobrze to nie ma wydaje mi się, że powinno być więcej goździków.
      To już jest kwestia gustu, natomiast kwestia zbalansowania smaku oraz brak wad stawiają wśród najlepszych weizenów jakie piłem.
      blog.kopyra.com

Comment

• jacer
        • 2006.03
        • 9875

Własnie go pije. Coś jednak czuje z tych posmaków medycznych, taki mały zaczątek. W zapachu i smaku, może to moje fobie Ten sam zapach był podczas fermentacji. Może to normalka? raczej nie, bo w Dreznie ichni pszeniczniak był pozbawiony tego czegoś.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• kopyr
          • 2004.06
          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
          Własnie go pije. Coś jednak czuje z tych posmaków medycznych, taki mały zaczątek. W zapachu i smaku, może to moje fobie Ten sam zapach był podczas fermentacji. Może to normalka? raczej nie, bo w Dreznie ichni pszeniczniak był pozbawiony tego czegoś.
          Medykamenty takie jak w warce 15. zdecydowanie nie są typowe dla Hefe-weizen.
          blog.kopyra.com

Comment

Przetwarzanie...
          X