Minibrowar JOMSBORG, Owsiany Stout, 25b

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2737

Minibrowar JOMSBORG, Owsiany Stout, 25b

Piwo koloru ciemno brązowego, jak cukierki kukułki. Mętne do tego stopnia, że światło ze 100W żarówki nie było w stanie się przebić. W butelce było ładnie wyklarowane. Z powodu bardzo intensywnego pienienia się przy nalewaniu nie dało się go nie zmącić. Piana bardzo obfita, uniemożliwiała nalanie piwa za jednym razem. Koloru kawowo rdzawego. W miarę jednorodna. Raczej długo się trzyma. Zapach bardzo miły. Ciemne słody, paloność i jakby zbożowa kawa z mlekiem, lekko posłodzona. Zapach całkiem mocny. W smaku również nuty ciemnych słodów, lekka przypalenizna. Całość raczej wytrawna. Wyraźne „domowe nuty”. Pod koniec każdego łyka pojawia się chmielowość z goryczką. Goryczka wyraźna. Posmak bardziej gorzkawy niż palony. Wysycenie dobre, mocne. Niby nie w stylu, ale to mnie kompletnie nie przeszkadzało. Opakowanie czysto robocze, recyklingowe, jedynie na kapslu oznaczenie wrki. Piwo dobre, bardzo przyjemnie się go pije, dobre na upał, mało słodkie, ładna piana. W smaku ma coś ze Stoutów. Trzeba tylko uważać przy nalewaniu, bo ucieka niesamowicie.
    Piwo wymienione na zlocie w Trzciance z DanielemJakubowskim, dzięki.
    Ostatnia zmiana dokonana przez MarcinKa; 2007-10-07, 23:51.
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2737

A tak piwo wygląda.
    Attached Files
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Krnov, Říční okruh 123/10, Minibrowar Arogant [zamknięte]
      heckler
      Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...
      2023-09-12, 07:52
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • darekd
      Lubrow, Silky Stout
      darekd
      Stout owsiany, ale w składzie oprócz słodu i płatków owsianych jest również słód żytni, do którego mają w browarze najwyraźniej słabość.
      Chmiele - Pałacowy, Iunga

16% ekstr.
      5,5% alk

Aromat - słodowy, oprócz tonów palonych jest też trochę jakby...
      2025-02-14, 03:52
    • pebejot
      Krzywaczka 948, Browar Alteria
      pebejot
      Kolejny dziwny minibrowar w dziwnym miejscu.
      Krzywaczka to mała wieś na południowy wschód od Krakowa, przez którą przebiega ruchliwa droga krajowa nr 52 Kraków - Bielsko-Biała.
      Minibrowar mieści się w nowopowstałym potężnym, czterokondygnacyjnym budynku.
      Dookoła jest...
      2024-10-13, 22:31
    • pebejot
      Bułgaria, Płowdiw, Iztoczen 69, Piwowarnica FRIK&S
      pebejot
      Browar restauracyjny zbudowany na podwalinach historycznego i chyba pierwszego bułgarskiego browaru Kamienica, który wyburzono przed kilkoma laty.
      Pamiątką po Kamienicy jest komin, który dominuje nad wielkim kompleksem nowego browaru restauracyjnego o powierzchni 1690 m2.
      Z dworca kolejowego...
      2024-09-07, 15:07
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...