Browar Kopyra, Dunkel Weizen, warka 20.

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    Browar Kopyra, Dunkel Weizen, warka 20.

    Najnowszy nabytek od kopyra.

    piana: gęsta, potężna, bardzo drobna, wręcz kremowa, nalewanie na trzy razy, cudna,
    zapach: lekkie banany i lekki zapach od ciemnych słodów,
    kolor: ciemny, jak na dunkela przystało,
    smak: lekki posmak bananów, lekka paloność, lekko słodkawe i lekko kwaskowate, bardzo smaczne,
    wysycenie: OK

    Dzięki za bardzo fajne piwko. Gdyby mi ktoś nalał w ciemno to bym powiedział, że z jakiegoś dobrego niemieckiego browaru.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)
  • anteks
    maruda
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10755

    #2
    piwo degustowane w ponad rok od zabutelkownia
    Piana nadal obfita , zatraciło niestety trochę swój pszeniczny smak , brak bananów i gożdzików . Mocniej jakby wyczuwalny karmel , ale piwko świetnie smakuje
    Dzięki za możliwość degustacji
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • Seta
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 6964

      #3
      Kopyr to było na suchych WB? Mi udało się doświadczyć, że po roku wyżerają z piwa całą pszeniczność...
      Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

      Comment

      • kopyr
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2004.06
        • 9475

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
        Kopyr to było na suchych WB? Mi udało się doświadczyć, że po roku wyżerają z piwa całą pszeniczność...
        To było na suchych z BA.
        Po roku, to praktycznie wszystkie pszeniczniaki tracą swoje weizenowe atrybuty, związane jest to z autolizą drożdży i innymi negatywnymi zjawiskami. Niewiele tu pomogą np. drożdże płynne.
        blog.kopyra.com

        Comment

        • anteks
          maruda
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10755

          #5
          i foto
          Attached Files
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          Przetwarzanie...