Zapach – ciekawy, taki ciężki, słodowo-palono-miodowy
Piana – formuje się tylko cieniutka warstewka, barwa kremowa
Barwa – brunatna, nieklarowne, dość mętne, stanowczo za mętne.
Smak – słodowy z lekkimi nutami palonymi, leciutko kwaskowaty, bez chmielowej goryczki co w tym przypadku jest chyba wskazane. Piwo jest jednak zbyt wodniste w smaku.
Nagazowanie – jak na szkockie ale to chyba troszeczkę za duże, cały czas bąbelki dość duże i dobitnie wyczuwalne w smaku.
Ekstrakt 9 blg alk. 3,5%.
Myślę że, jakby było bardziej ekstraktywne (tak ze 12-14 blg) miało by pełnie smaku i byłoby naprawdę bardzo interesującym piwem.
Piana – formuje się tylko cieniutka warstewka, barwa kremowa
Barwa – brunatna, nieklarowne, dość mętne, stanowczo za mętne.
Smak – słodowy z lekkimi nutami palonymi, leciutko kwaskowaty, bez chmielowej goryczki co w tym przypadku jest chyba wskazane. Piwo jest jednak zbyt wodniste w smaku.
Nagazowanie – jak na szkockie ale to chyba troszeczkę za duże, cały czas bąbelki dość duże i dobitnie wyczuwalne w smaku.
Ekstrakt 9 blg alk. 3,5%.
Myślę że, jakby było bardziej ekstraktywne (tak ze 12-14 blg) miało by pełnie smaku i byłoby naprawdę bardzo interesującym piwem.
Comment