Wolfsberg, Świerkowe 2007

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jerzy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 4707

Wolfsberg, Świerkowe 2007

Kolejna edycja tego piwa, to chyba już będzie trzecia?
    Kolor bursztynowy, albo może raczej żywicowy.
    Piana słaba, zanika zupełnie bardzo szyvbko.
    Nasycenie CO2 akuratne, dużo drobnych bąbelków unosi się leniwie przez cały czas.
    Zapach kojarzy mi się z landrynkami o zapachu leśnym, choć nigdy takich nie wąchałem.
    W smaku dominuje dziwny jak na piwo posmaczek osadzający się na języku, to właśnie ten świerk. Silna goryczka stanowi do tego jedynie tło.

Andrewbrw, warz dalej to piwo, bo wyjątkowo udane piwo smakowe!
    browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Related Topics

Collapse

• ART
    Piwo roku 2007 - piwa do sprawdzenia - weryfikacja listy - do 9. stycznia 2008!
    ART
    wszystko kłębi się pod koniec roku i mam jak zwykle wielką prośbę do Was. Powtórka z lat 2005 i 2006

Zostało trochę piw które nie były opisywane już jakiś czas lub nie wiadomo na pierwszy rzut oka z całą pewnością czy dostępne były na rynku w kończącym się roku...
    2007-12-27, 15:29
  • ART
    Plebiscyt na Piwo Roku 2008 - piwa do sprawdzenia - weryfikacja listy
    ART
    Wszystko się kitłasi w tym roku - mam jak zwykle wielką prośbę do Was. Powtórka z lat 2005, 2006 i 2007.

Zostało trochę piw które nie były opisywane już jakiś czas lub nie wiadomo na pierwszy rzut oka z całą pewnością czy dostępne były na rynku w zakończonym roku 2008...
    2009-01-26, 05:48
  • pebejot
    Albania, Tirana, Rruga Deshmoret e 4 Shkurtit, Kaon Beer
    pebejot
    Stolica Albanii rozwija się w tak dynamicznym tempie, że po ponownym odwiedzeniu Tirany po 16 latach nie mogłem uwierzyć gdzie jestem.
    Gdy byłem tu po raz pierwszy w 2007 roku było to prowincjonalne miasteczko bez ładu i składu z niską zabudową, brudnymi ulicami, obdrapanymi i zaniedbanymi...
    2023-12-27, 00:28
  • ART
    Plebiscyt Browar.biz - Piwo roku 2007!
    ART
    Tym razem już bez zbytnich opóźnień ruszamy z Browar.bizowym Plebiscytem na Piwo roku 2007! Pewne kwestie związane z naszym Plebiscytem pozwoliłem sobie rozwinąć w dodatkowych punktach.

Plebiscyt obejmuje wszystkie uwarzone w Polsce piwa dostępne [1] na rynku w roku 2007 (z wyjątkiem...
    2008-01-21, 02:46
  • bastion
    Ukraina, Kropivnicki, Vierhna Permska 88, Dudliar.
    bastion
    To ciekawe że miasto założone w 1784 roku, ma obecnie już piątą nazwę. W zależności od tego z której strony wiał wiatr historii, tak często zmieniała się jego nazwa. Być może że kiedy tam kiedyś zaglądnę, będzie się nazywało jeszcze inaczej. Ale dajmy temu spokój, to w sumie...
    2022-01-05, 21:49
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...