Milicki Browar Rynkowy, #21 Stout

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

    #1

    Milicki Browar Rynkowy, #21 Stout

    Piana: obfita, drobnoziarnista, później bąbelki się powiększają i redukuje się do obrączki.
    Kolor: czarny, nieprzejrzysty.
    Wysycenie: średnie, w kierunku niskiego, klasyczne dla stouta.
    Zapach: wyraźne nuty kawowe i palone.
    Smak: wyśmienita paloność, z delikatną kwaskowością. Klasyka dry stouta. Mogłoby być ciut więcej goryczki, ale tak jak jest też jest super.
    Attached Files
    blog.kopyra.com
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #2
    Właśnie popijam ostatnią wygrzebaną z czeluści piwnicy butelkę.

    piana: drobna, gęsta, opadła do plam,
    kolor: całkowicie czarny, nieprzejrzysty,
    zapach: paloność z lekkim acetonem typowym dla palonych słodów, później kawowość,
    smak: bardzo dobre, nic nie straciło na smaku, goryczka odsłodowa, lekko kwaskowe, kawa,
    wysycenie: małe.


    Trza uwarzyć znów tym roku.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12761

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
      smak: bardzo dobre,


      Trza uwarzyć znów tym roku.
      autoocena?

      Comment

      • kopyr
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2004.06
        • 9475

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd
        autoocena?
        A w czym problem? Myślisz, że swojego piwa nie można ocenić obiektywnie, czy smakuje, czy nie? Ja z tym nie mam problemu?
        blog.kopyra.com

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • darekd
          Reden Chorzów, Double Foreign Extra Stout
          darekd
          Ekstr. 19%
          Alk. 7,7% alk.

          Aromat - kawowa paloność, czekolada
          Piana - beżowa, umiarkowanie wysoka, umiarkowana trwałość, na dłużej niewiele zostaje
          Barwa - smolista
          Wysycenie - umiarkowane, musujące
          Smak - początkowo wyraźna paloność, potem coraz...
          2023-12-05, 01:59
        • darekd
          The Musketeers, Troubadour Obscura
          darekd
          Piwo było już opisywane tu:

          https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...badour-obscura

          Ale gdzieś od 2019 nie warzą już kontraktowo, tylko we własnym browarze umieszczonym w dawnej cegielnie w miejscowości Sint-Gillis-Waas...
          2024-06-18, 23:01
        • darekd
          ? [Funky Fluid], Brixton Drift
          darekd
          English Porter

          Ekstr. 15%, alk. 6% (trochę powyżej deklarowanego stylu)

          Aromat - słodowy, czekolada, kakao, tony palone, orzechy, ciut kawy zbożowej, na początku nico chmielu
          Piana - średnia, beżowa, zwarta, umiarkowanie trwała, dłuższ koronka
          Barwa -...
          2024-05-13, 19:02
        • dadek
          C.K. Browar, Dunkel
          dadek
          Dziwne, że wyszukiwarka nie znalazła tego piwa Ale wiemy jak obecnie działa wyszukiwarka... Jeśli jednak gdzieś jest to proszę o połączenie.
          Barwa czarna, nieprzenikniona.
          Piana drobniuteńka, beżowa, jednak na max 0,5 cm, a po pierwszym łyku już tylko nieliczne ślady....
          2024-04-20, 14:33
        • dadek
          Chorwacja, Solin, ul. don Frane Bulića 4, Brew My Beer
          dadek
          O tym browarku powiedział nam piwowar z browaru LAB w Splicie, jako że właściciele to jego kumple. Dzwonił nawet do nich żeby nas umówić na wizytę, która doszła do skutku po dwóch dniach 19.08.2021 gdy to jeden z piwowarów był na miejscu.
          Solin znany głównie z ruin antycznego amfiteatru...
          2021-10-28, 02:02
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...