Opalenicki Browar Domowy Anteks, Ciemniak #34

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mwa
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2003.01
    • 5071

Opalenicki Browar Domowy Anteks, Ciemniak #34

Piwo warzone było tak i tak.
    Piana gęsta, że problem by nalać całość do kufla. Bardzo długo się utrzymująca, pozostawiająca ślady na kuflu - naprawdę rewelacja.
    Nagazowanie duże i fantastyczne.
    Smak to rewelacja. Normalnie nie piłem takiego piwa. Idealnie skomponowana słodowość z goryczką chmielową i te coś jeszcze (modziar jestem). Nie wiem czy te palone lekke smaczki to przez słód parzony czy przez drożdze, ale dla mnie rewelacja.
    Ślązoki ten smak uwielbiają.

Dla mnie to piwo to rewelacja. Dziękuję Ci bardzo za te piwo - chciałbym móc takie zrobić.

Click image for larger version

Name:	100_0437.jpg
Views:	1
Size:	49,8 KB
ID:	2078449
    Pozdrawiam Cię !!!!
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10813

piwo stare ale jare
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• mwa
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2003.01
      • 5071

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
      piwo stare ale jare
      Jare i to jak.
      Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Niemcy, Bischberg, Regnitzstraße 2, Brauerei Zur Sonne
        dadek
        Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
        2025-01-28, 02:04
      • ART
        Jak tworzyć nowe wpisy w dziale Wydarzenia?
        ART
        Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.

Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.

Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...
        2024-10-12, 21:15
      • dadek
        Belgia, Bredene, Duinenstraat 47, Brouwerij Betsy
        dadek
        Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
        2024-10-06, 22:38
      • Pancernik
        Garmisch-Partenkirchen, Brauhausstrasse 23, Brauhaus Garmisch
        Pancernik
        Przy okazji krótkiego wypadu w część Alp na pograniczu austriacko-niemieckim, nazwaną słodko Wettersteingebirge, spędziłem kilka godzin w Ga-Pa.
        Brauhaus Garmisch był pierwszym piwnym przybytkiem, który odwiedziłem. Browar, wraz ze znajdującą się obok knajpką, mieszczą się przy...
        2024-06-28, 10:35
      • dadek
        Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
        dadek
        Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
        Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
        2024-05-23, 02:04
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...