Mini Browar Hajduki, warka #7, Jasna Pokusa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kiszot
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2001.08
    • 8117

Mini Browar Hajduki, warka #7, Jasna Pokusa

Rewelacja panie Adamie.Pyszny pilsik przypominający mi dawne czeskie piwka.Piana utrzymała sie do końca co prawda w małym kożuszku ale jednak.Ładny słodowy zapach,dobre nagazowani.Pięknie klarowne.A smak,pychota.Mocno słodowy z lekką goryczką.W tle lekki posmaczek chleba.
    Tylko tak dalej.
    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
    So von Natur, Natur in alter Weise,
    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

• adam16
    • 2001.02
    • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
    Rewelacja panie Adamie.Pyszny pilsik przypominający mi dawne czeskie piwka.Piana utrzymała sie do końca co prawda w małym kożuszku ale jednak.Ładny słodowy zapach,dobre nagazowani.Pięknie klarowne.A smak,pychota.Mocno słodowy z lekką goryczką.W tle lekki posmaczek chleba.
    Tylko tak dalej.
    No ta klarowność to chyba sprawa drożdży, które pozbijane w małe kulki osiadają z czasem na dnie i tam twardo się trzymają. Ja zadowolony za bardzo nie jestem. Ciągle w tle smaku, czuję jabłka. Za to pięknie wygląda to piwo w kielichu La Trappe. Trwałość piany mnie zaskakuje.
    Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2008-05-05, 15:43.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• strzelczyk76
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2003.11
      • 823

Adam zachwalał wygląd tego piwa w kielichu La Trappe - postanowiłem to sprawdzić, tym bardziej, że miałem to szczęście - otrzymać Jasną Pokusę - w butelce z limitowanej i jakże ekskluzywnej serii co ilustruje zdjęcie poniżej!

Piwo to już długo wyleżakowało w mojej piwniczce, butelkowane 12.01.2008, poj. 300 ml, 13 Blg.
      Po nalaniu powala klarownością, długo wpatrywałem się w dno butelki, żeby dostrzec odrobinę drożdży zbitych na dnie.
      Kolor - idealnie złoty, tak pomiędzy słomkowym a jasnym bursztynem - wstrzelił się piwowar w kolor idealnie. Piana jaśniutka, drobna, po pewnym czasie pozostaje po niej cienki kożuszek, utrzymujący się do końca.
      Zapach - jakby delikatny szampan, ale bez przykrych posmaków typowo winnych - nawet nieźle się to komponuje z opakowaniem
      W smaku wyraźna goryczka, piwo solidnie wytrawne, równocześnie daje poczucie sytości.
      Opakowanie - ocena celująca, zresztą sami zobaczcie...

Ogólnie pyszne piwo, gdyby nie szampańskie akcenty - byłby wzorowy pils, a tak wyszło ci Adamie coś lepszego i ciekawszego!
      Attached Files
      NORMALNOŚĆ

Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

Comment

• Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

Fotka mnie powaliła. Pokazuję wszystkim kumplom jak może wyglądać domowe piwo...
        SZOK!

Comment

• adam16
          • 2001.02
          • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelczyk76 Wyświetlenie odpowiedzi
          ...
          Po nalaniu powala klarownością, długo wpatrywałem się w dno butelki, żeby dostrzec odrobinę drożdży zbitych na dnie. ...
          Cieniutka warstwa na dnie butelki musi być obecna Te drożdże bardzo zwartą warstwę po długim leżakowaniu tworzyły - stąd ta klarowność.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedzi
          Fotka mnie powaliła. Pokazuję wszystkim kumplom jak może wyglądać domowe piwo...
          SZOK!
          Trza wcinać Ferrero Rocher co by potem szyjkę przyozdobić
          Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2008-10-10, 23:22.
          Browar Hajduki.
          adam16@browar.biz
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

Przetwarzanie...
          X