Browar Kopyra, warka nr 19, Porter, Doker

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    Browar Kopyra, warka nr 19, Porter, Doker

    piana: gęsta, kremowa, drobna, opadła do sporego dywanu,
    zapach: chmielowy, po ogrzaniu pojawił się kawowy,
    kolor:ciemne, mętne, pod światło nieprzejrzyste,
    smak: wybija się goryczka chmielowa, ale nie nachalnie, lekkie kawowe nuty, wraz z ogrzewaniem zaczeły ujawniać się nuty typowo porterowe, a więc paloność i kawowość,
    wysycenie: Ok


    Smaczny Porter, choć trochę brakuje mu głębości smaku, pod kawowością i palonymi smakmi czuć było wodnistość. Lekka słodkość to było by to.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
    Smaczny Porter, choć trochę brakuje mu głębości smaku, pod kawowością i palonymi smakmi czuć było wodnistość. Lekka słodkość to było by to.
    Bo to jest porter, a nie porter bałtycki. Taki górnofermentacyjny styl z Anglii, protoplasta stouta.
    blog.kopyra.com

    Comment

    Przetwarzanie...
    X