Browarzyciel - Browar Ralph, Laphroaig Strong Scotch Ale

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Browarzyciel - Browar Ralph, Laphroaig Strong Scotch Ale

Ostatnio lenię się w ocenach piw domowych, ale czasem po prostu się nie da przejść do porządku dziennego nad smakiem

Ekstrakt 17,5 blg, alc. 7% obj.
    Butelkowano 02.04.2006 r.

Piwo koloru miedzianego, piana niezbyt imponująca, ale pierścień się trzyma, a to przy takim piwie wystarczy. Nagazowanie przyjemnie szczypie w język równoważąc dość sporą gęstość tego trunku.

W ogóle dlaczego się biorę za opisywanie - bo jest to piwo z dodatkiem whisky. Była dodana przy butelkowaniu. Nazwy łiskacza nie pomnę, ale to jakaś taka dla koneserów - śmierdząca starą dętką Wiem, bo Browarzyciel dał mi powąchać butelkę

Jako, ze whisky nie lubię, to tym bardziej dziwne, jak mi to piwo smakuje.

Pierwszy łyk - no kurcze, apteka. Drugi łyk - hmmm... nie, to nie taka apteka tradycyjna, jest charakterystyczny łiskaczowy posmak. Trzeci, czwarty łyk i tak dalej - pozostawia bardzo przyjemny posmak w ustach, to jest piwo, które z każdym łykiem smakuje bardziej.

Oprócz whisky - słodowość i karmelowość. Piwo ogólnie słodkie, zatem łiskaczowość fajnie łamie tę słodycz, powodując, że nie smakuje toto jak ulepek.

Piwo typowo degustacyjne - sączy się po małym łyczku, czekając na kolejne doznania smakowe.

Piwo nie każdemu posmakuje (Slavoy mi właśnie oddał swoją działkę, hurra)

Otrzymane od Browarzyciela przy okazji wizyty u niego - dzięki
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

• Browarzyciel
    Porucznik Browarny Tester
    • 2005.08
    • 357

Taaak, z tym piwem jest jak z brukselką. Albo je się kocha, albo nienawidzi. To było piwo eksperyment i czasem sięgam po nie, szczególnie gdy mam ochotę na cygarko. Nieźle się komponuje.

Pozdrowienia
    Raf.
    BROWARZYCIEL
    Profesjonalnie o piwie na: http://www.browarzyciel.pl
    eventy dla firm

Comment

Przetwarzanie...
    X