Markowe Domowe, Ale Powszednie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pirackamuza
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1908

Markowe Domowe, Ale Powszednie

Kolor ciemnozłocisty, mętnawy.
    Wysycenie idealne - bałem się, że ucieknie mi z butelki w momencie otwierania, ale nic z tego. Natomiast cały czas przyjemnie szczypie w język.
    Piana mimo nalewania po ściance obfita i trwała.
    Smak słodowy z wyraźną goryczką przede wszystkim. Na początku bardzo przypominało mi to śp. EB Red. Generalnie rewelacja!
    Dzięki, Marku
    Toruń przeprasza za Radio Maryja
    www.bobofruty.pl

Related Topics

Collapse

• darekd
    Domowe kupażowanie piw
    darekd
    Jakoś ten temat przez lata się nie pojawił praktycznie. Może mało kto próbował, a myślę że w tej zabawie tkwi potencjał.

Nie chodzi mi o belgijskie Gueze, które jest kupażem różnych roczników lambica, tylko o mieszanie w domu dwóch (choć można i więcej) gatunków...
    2023-03-06, 22:54
  • etman
    Piwowar nr 51
    etman
    Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.

Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
    2024-12-10, 18:48
  • e-prezes
    lajboCKowe piwo domowe
    e-prezes
    parokrotnie padła taka propozycja (nie powiem z czyjej strony) na spotkaniach krakowskich i mimo, że słabo wierzę (słabej wiary jestem gość) w powodzenie tego przedsięwzięcia to chciałbym spytać drogich forumowiczów jakie miało ono by być - tzn jak w tytule.
    ...no i...
    domowe - lekki pils
    0,00%
    0
    domowe - lekki ciemniak
    9,09%
    2
    domowe - pszeniczne
    4,55%
    1
    domowe - mocniejszy ciemniak
    9,09%
    2
    domowe - mocniejsze jasne
    0,00%
    0
    domowe - koźlak
    45,45%
    10
    domowe - porter
    13,64%
    3
    domowe - klasztorne
    13,64%
    3
    domowe - inne
    0,00%
    0
    domowe - z zaprzyjaźnionego zamiejscowego browaru
    0,00%
    0
    jakieś dobre polskie przemysłowe
    4,55%
    1
    jakieś dobre zagraniczne przemysłowe
    0,00%
    0
    2005-07-15, 14:09
  • heckler
    Czechy, Česká Lípa, Hálkova 1691, Pivovar Lípák
    heckler
    Historia českolipského piva sięga 14 wieku, natomiast obecną piwna historię miasteczka od 2023 roku zaczął wytyczać lokalny domowy piwowar Pavel Konvalina. Oczywiście początki to piwowarstwo domowe, następnie browar kontraktowy (browar Kunratice ), a od dwóch lat własny browar....
    2025-01-31, 11:11
  • e-prezes
    Pinta, Portermass Amburana
    e-prezes
    Piwo pod tą nazwą zadebiutowało gdzieś chyba coś koło 2019 roku, ale nie miałem możliwości spróbowania przez ostatnie lata. Z tego co pamiętam zawsze był to porter bałtycki dużego kalibru i leżakowany z drewnem/w beczkach. Wczoraj miałem możliwość spróbowania z kranu w warszawskiej...
    2025-01-19, 15:40
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...