Markowe Domowe - Lager na Święta

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pirackamuza
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1908

Markowe Domowe - Lager na Święta

Barwa złocista, prawie przeźroczyste. Piana drobnoziarnista, bardzo trwała. W smaku przede wszystkim goryczka, czyli to, co lubię. Wysycenie dość wysokie, pasujące do lagera. Oj, żeby decydenci Wielkiej Trójcy tego spróbowali...
    Dla mnie bomba! Wielkie dzięki, Marku
    Toruń przeprasza za Radio Maryja
    www.bobofruty.pl

Related Topics

Collapse

• darekd
    Domowe kupażowanie piw
    darekd
    Jakoś ten temat przez lata się nie pojawił praktycznie. Może mało kto próbował, a myślę że w tej zabawie tkwi potencjał.

Nie chodzi mi o belgijskie Gueze, które jest kupażem różnych roczników lambica, tylko o mieszanie w domu dwóch (choć można i więcej) gatunków...
    2023-03-06, 22:54
  • darekd
    Spielbach 19, Schrozberg, Gold-Ochsen Brauerei
    darekd
    Spielbach należy do niewielkiego miasteczka Schrozberg znajdującego się w regionie Hohenlohe na obrzeżach Frankonii i Szwabii, ale już po stronie Badenii-Wirtembergii a nie Bawarii.

Dojechaliśmy tam w styczniowy piątkowy wieczór. Przed budynkiem (duży obiekt z historycznymi budynkami...
    2019-02-03, 22:11
  • dadek
    Czechy, Jičín, Hradecká 519, Minipivovar Jičín
    dadek
    Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
    2025-01-10, 00:48
  • etman
    Piwowar nr 51
    etman
    Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.

Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
    2024-12-10, 18:48
  • e-prezes
    lajboCKowe piwo domowe
    e-prezes
    parokrotnie padła taka propozycja (nie powiem z czyjej strony) na spotkaniach krakowskich i mimo, że słabo wierzę (słabej wiary jestem gość) w powodzenie tego przedsięwzięcia to chciałbym spytać drogich forumowiczów jakie miało ono by być - tzn jak w tytule.
    ...no i...
    domowe - lekki pils
    0,00%
    0
    domowe - lekki ciemniak
    9,09%
    2
    domowe - pszeniczne
    4,55%
    1
    domowe - mocniejszy ciemniak
    9,09%