Rudzki Browar Domowy Pieron - Cianias

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • noodles
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.09
    • 700

Rudzki Browar Domowy Pieron - Cianias

Piana: niewielka, szybko skurczyła sie do niewielkich rozmiarów.
    Kolor: typowy pilsner.
    Zapach: wyraźny chmielowy.
    Smak: dość mocna goryczka. Dla mnie górna granica normy ale mnie smakuje Karmi Black więc wiadomo że delikatny jestem. Ale dzięki temu czuje się że to piwo a nie.....
    Wysycenie: dobre.

Niby lekkie piwko ale chmiel nie pozwala na zbytnią błogość.
    Moja kolekcja podstawek
  • mark33
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.04
    • 3283

Dobre (celowo użyto jako pierwsze słowo) piwko na co dzień. Kolor jasny ale nie słomkowy.
    Zapach ładny chmielowy, świeży z nutą lagerowych akcentów. Piana średnia ale trwała nagazowanie średnie. Smak to najlepsza cecha tego piwa, konkretna goryczka pod nią słodowe smaki z nutą karmelu. Smak taki jak lubię i stosuję w moich lagerach. Ogólnie piwo smaczne, lekkie idealne na ugaszenie pragnienia.

Comment

• jkocurek
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.12
      • 1030

Najpierw opis wyglądu: kolor jasny, piana biała, drobnopęcherzykowa, nietrwała ale pozostawiająca ślady na szkle. Nagazowanie niezbyt mocne. Aromat to głownie chmiel ale słód też. W smaku podobnie ale słód jest wyraźniejszy. Słodowa słodycz zdominowana goryczką, która długo pozostaje na języku jednak finisz nie jest wytrawny. Bardzo smaczne piwo. Doskonałe jako dodatek do potraw i do samodzielnej konsumpcji. Lubie takie 10tki
      Pozdrawiam,
      Jacek
      Świentechlywiki

Comment

Przetwarzanie...
      X