Piana: biała, początkowo gęsta, wysoka na jakieś 4 cm, następnie opada do półcentymetrowej warstwy.
Zapach: owocowo-estrowy z leciuteńką nutką karmelową.
Barwa: nietypowa dla weizena, troszkę ciemniejsza niż jasne pszeniczniaki ale nie wpadająca w pomarańcz tylko w złoto, opalizująca ale nie mętna.
Smak: dobrze zrównoważony kompleks smaków pszenicznych - banan, goździk, guma do żucia. Leciuteńka kwaskowatość, pikantność, na końcu wrażenie delikatnej słodkawości przełamane lekką chmielową goryczką. REWELACJA.
Nagazowanie, jak przystało na weizena, spore.
Zapach: owocowo-estrowy z leciuteńką nutką karmelową.
Barwa: nietypowa dla weizena, troszkę ciemniejsza niż jasne pszeniczniaki ale nie wpadająca w pomarańcz tylko w złoto, opalizująca ale nie mętna.
Smak: dobrze zrównoważony kompleks smaków pszenicznych - banan, goździk, guma do żucia. Leciuteńka kwaskowatość, pikantność, na końcu wrażenie delikatnej słodkawości przełamane lekką chmielową goryczką. REWELACJA.
Nagazowanie, jak przystało na weizena, spore.