Wędrowny Browar LajboCKów "KraCK", Uśmiech Dewianta V

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2740

Wędrowny Browar LajboCKów "KraCK", Uśmiech Dewianta V

Butelka 0,33l. Alkohol?, ekstrakt? Kolor ciemny, mocno herbaciany, piwo klarowne. Bardzo ładnie prezentowało się w kuflu. Piana beżowa, bardzo obfita i doskonale utrzymująca się. Niejednorodna i postrzępiona jak na belgijskich piwach. Zapach to kombinacja nut suszonych owoców, ciut chmielu i leciutkie drożdże. Bardzo ładny zapach, dość mocny. Smak również „mocny”. W pierwszym momencie dominują nuty typowe dla górnej fermentacji. Takie trochę owocowe posmaki. Później smak przechodzi zdecydowanie w mocno chmielowe nuty. Wyraźna goryczka. Całość jest wytrawna, bez słodkości. Alkohol nie jest wyczuwalny, ale moc się wyczuwa. Bardzo odpowiednie i trwałe wysycenie. Bąbelki drobniutkie. Opakowanie robocze, bez etykiet. Kapsel goły. Piwo było dobre, więc w tym przypadku pojemność 0,33l uznaję za mankament. Piwo było firmowane przez browar KraCK, ale tak naprawdę jego ojcem jest e-prezes. Dla mnie na pewno to piwo było jednym z najlepszych produktów prezesa. Smak doskonały, a dodatkowo prezes ze świetnym skutkiem wyeliminował wadę czasem występującą w jego piwach, słabą pianę. Gratulację i dzięki.
    Ja MarcinKa też tam byłem i to piwo warzyłem.
    Attached Files
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Related Topics

Collapse

• darekd
    Nachmelená opice, IPA 14%
    darekd
    Znany już browar ze śląskiego Karniowa (Krnov) przy granicy z Polską. Ostatnimi czasy mocno dała mu się we znaki powódź.

14,4% ekstr.
    6% alk.
    50 IBU

Chmiele: Amarillo, Citra, Summit, Simcoe. Słody: pilzneński, bawarski, caraaroma, carared

https://w...
    2025-11-24, 23:05
  • heckler
    Příbor, Josefa Rašky 392, Pivovar Pivojem
    heckler
    Jan Jemelka , to kolejny piwowar domowy, który spełnił swoje marzenie o własnym browarze. Instalację ustawiono na parterze prywatnego domu stojącego w jednej ze starych, ciasnych uliczkach miasta Příbor.
    Cały sprzęt został zakupiony w Chinach i w jego skład wchodzi 500 litrowa warzelnia...
    2023-10-10, 08:08
  • Shlangbaum
    Wędrowny browar LajboCKów czyli tam i z powrotem
    Shlangbaum
    Zgodnie z wynikami ankiety postanowiliśmy na pierwszy raz uwarzyć Koźlaka.

Warzyliśmy w składzie: e-prezes, mwotaszek i ja. Tym razem u mnie, dlatego postanowiłem rozpocząć wątek.

We trzech warzy się bardzo dobrze. Łatwo operuje garami i szmatą do podłogi Dzięki mwojtaszkowi...
    2006-02-25, 19:19
  • e-prezes
    Wędrowny Browar LajboCKów, Piwo Żytnie "Klajster brau"
    e-prezes
    Pozwoliłem sobie opróżnić dwie malutkie buteleczki (od Titusa i Shlagiego). Oto wrażenia:
    Nagazowanie b.duże, aż fukło głośno przy otwieraniu. Zresztą w obu wersjach czuć to wyraźnie na języku w czasie picia. O dziwo Shlangiego wygazowała się szybciej...
    Kolor miedziano-złoty....
    2006-11-20, 14:10
  • zAjkA
    Wędrowny Browar LajboCKów "Krack", Lajbockowe
    zAjkA
    Mam nadzięję że nie pokręciłem niczego w nazwie.
    Koźlak otrzymany od e-prezesa.
    Blg 17,6 Alk. 6%

Zacznę od zapachu który jest niezwykle przyjemny. Już na początku zachwyca nozdrza pięknym, pełnym kwiatowo owocowym bukietem. Pozytywne jest to że wogóle się...
    2006-04-11, 20:41
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...