Infam - pils

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • hasintus
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2006.07
    • 850

    Infam - pils

    Zapach niezbyt intensywny, chmielowo-słodowy, leciuteńka nutka przyprawowa.
    Kolor złoty, pilsowy, głęboki, krystaliczny.
    Piana gruba, drobnoziarnista, biała z kremowym odcieniem.
    Smak pełny, bardzo przyjemna goryczka, lekkie posmaki karmelowe, na końcu nieznaczna nutka fenolowa.
    Nagazowanie dość duże, liczne bardzo drobne pęcherzyki wędrują w krystalicznej toni cały czas podtrzymując dywan piany.
    Smaczne piwo, idealna klarowność, wspaniała goryczka, szkoda tylko że, załapało posmak przyprawowy.
  • hasintus
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2006.07
    • 850

    #2
    Kolejny pils z browaru Infama

    Zapach chmielowy, gdzieś tam w dali nieznaczna nutka owocowa.
    Piana biała, dość wysoka, średnio zbita.
    Kolor złoty, pilsowy, klarowny, lecz nie idealnie krystaliczny.
    Smak chmielowo-słodowy, smaczna łagodna goryczka, lekka uszczypliwość, końcówka słodowo-goryczkowa.
    Nagazowanie średnio-duże.
    Na etykiecie: Mar infam pils.

    Bardzo, ale to bardzo smaczny, dość znacznie chmielony pils. Przyjemnie było go skonsumować.
    Last edited by hasintus; 2009-06-11, 19:23.

    Comment

    • Infam
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.05
      • 715

      #3
      Dziękuję za ocenę!
      Pilsy miały ten sam zasyp lecz różniły się chmieleniem. Pierwszy chmielony był marynką i żateckim '2008, drugi marynką i saazem Young's '2007. Obydwa pilsy poddane były za przeproszeniem coupage z jeszcze poprzednim, warką 56 w ilości ok. 1/3.
      Jeśli mógłbym skorzystać z uprzejmości, które było gorsze? Jak malują się wady?
      "Dużo to nie znaczy Dobrze
      Dobrze znaczy dużo"

      Comment

      • hasintus
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2006.07
        • 850

        #4
        To było miesiąc (czytaj: wiele butelek piwa) temu. Jeśli dobrze pamiętam to ten drugi był lepszy. Wada w tym pierwszym to nutki przyprawowe, możliwe że od przechowywania w zbyt wysokiej temperaturze. ten drugi może dlatego że mocniej chmielony mial tylko nieznaczną nutkę owocową, poza tym był bardzo smaczny.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X