Zapach : przyjemny jednak inny niż w piwach zacieranych, obecna jest woń ananasa, później ustępuje zapachowi słodowemu z grupy barw słodów czerwonych, dodatkowo mix chleba razowego z nutką drożdży.
Kolor: bardzo ciemne złoto, spiżowe , klarowność idealna, drobniutkie pęcherzyki gazu.
Piana: jak na piwo z ekstraktu bardzo fajna, idealnie opanowana, syknęło przy otwarciu jednak bez erupcji tylko idealne podniesienie do połowy szyjki. Trwałość dobra od 3 cm na początku do dywanika podczas niespiesznej degustacji.
Smak: pełny, bogaty a to tylko jedenastka jak mniemam górnej fermentacji badź dolniak w górnym zakresie temperatur, stawiam na US-05 ze względu na lekko korzenne posmaki. Dopiero w połowie szklanki dało się odczuć przyjemny delikatny poziom nachmielenia, który potęguje się podczas i długo po degustacji (baaardzo ciekawe chmielenie ) Ogólnie piwo bardzo dobre, w niewielkim stopniu odkrywa technologię wykonania (co jest sztuką).
Jednak da się zrobić bardzo dobre piwo z ekstraktu. Dziękuję za możliwość degustacji smacznego piwa.
PS.
Piwowar woosaa uwarzył to piwo
Kolor: bardzo ciemne złoto, spiżowe , klarowność idealna, drobniutkie pęcherzyki gazu.
Piana: jak na piwo z ekstraktu bardzo fajna, idealnie opanowana, syknęło przy otwarciu jednak bez erupcji tylko idealne podniesienie do połowy szyjki. Trwałość dobra od 3 cm na początku do dywanika podczas niespiesznej degustacji.
Smak: pełny, bogaty a to tylko jedenastka jak mniemam górnej fermentacji badź dolniak w górnym zakresie temperatur, stawiam na US-05 ze względu na lekko korzenne posmaki. Dopiero w połowie szklanki dało się odczuć przyjemny delikatny poziom nachmielenia, który potęguje się podczas i długo po degustacji (baaardzo ciekawe chmielenie ) Ogólnie piwo bardzo dobre, w niewielkim stopniu odkrywa technologię wykonania (co jest sztuką).
Jednak da się zrobić bardzo dobre piwo z ekstraktu. Dziękuję za możliwość degustacji smacznego piwa.
PS.
Piwowar woosaa uwarzył to piwo
Comment