Piwo w stylu Robust Porter.
Ekstrakt 14blg, alkohol 5,4%.
Warzone: 23.02.2009. Rozlew: 15.03.2009.
Skład: pale ale, pszeniczny, Carafa II, Special B, palony jęczmień, chmiele (Cascade, Mieszanka, Spalt).
Drożdże Wyeast Irish Red Ale
Piana: skąpa, drobna, redukuje się do obrączki.
Kolor: ciemnobrunatny, niemal czarny.
Wysycenie: niskie.
Zapach: kwaskowy, mający IMO swoje źródło w ciemnych słodach.
Smak: spodziewałem się treściwszego, mniej palonego stouta (choć BJCP podaje, że to bardzo szeroki styl). No to treściwości trochę mi brakuje (choć z parametrów wynika, że jest płytko odfermentowane ), jest kwaskowość z zapachu, IMO zasługa Carafy II, jest średnia goryczka, no i taka trochę stoutowa wodnistość.
Opakowanie: oryginalna krawatka. Pełne info.
Ekstrakt 14blg, alkohol 5,4%.
Warzone: 23.02.2009. Rozlew: 15.03.2009.
Skład: pale ale, pszeniczny, Carafa II, Special B, palony jęczmień, chmiele (Cascade, Mieszanka, Spalt).
Drożdże Wyeast Irish Red Ale
Piana: skąpa, drobna, redukuje się do obrączki.
Kolor: ciemnobrunatny, niemal czarny.
Wysycenie: niskie.
Zapach: kwaskowy, mający IMO swoje źródło w ciemnych słodach.
Smak: spodziewałem się treściwszego, mniej palonego stouta (choć BJCP podaje, że to bardzo szeroki styl). No to treściwości trochę mi brakuje (choć z parametrów wynika, że jest płytko odfermentowane ), jest kwaskowość z zapachu, IMO zasługa Carafy II, jest średnia goryczka, no i taka trochę stoutowa wodnistość.
Opakowanie: oryginalna krawatka. Pełne info.
Comment