Milicki Browar Rynkowy, #37 Pils

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

    Milicki Browar Rynkowy, #37 Pils

    Pozwolę sobie na dwa cytaty z wczorajszej degustacji pilsa z MBR z warki #52.
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
    Ale żeś je przebunkrował, u mnie pozostały jedynie puste butelki.
    To co powiesz na to? Pils półtorej roku po rozlewie.

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
    Wysycenie: wysokie, prawie chciało wyjść z butelki, ale... nie wyszło
    I pomyśleć, że jacer sypie cukier bezpośrednio do butelek. Nawet jak mu pils dofermentował, to jednak nie wyszedł.
    A ten niestety wyszedł. Dobrze, że otwierałem nad zlewem. To co zostało z butelki 0,5L można zobaczyć na fotce.

    Piana: baaardzo obfita, ale średnio i grubopęcherzykowa, szybko się redukuje, ale pozostaje jej więcej niż na wielu sklepowych piwach.
    Kolor: ładny, głębokie złoto, mętne.
    Wysycenie: cóż granat.
    Zapach: jest karton, ale to moja wina, że tak długo je przetrzymałem. Jest też trochę owocków, też moja wina.
    Smak: przyjemny, solidna goryczka, z racji zabełtania drożdży, i leżakowania w niekoniecznie idealnych warunkach (piwnica 2-16°C), smakuje trochę jak polish ale czyli coś co większość z nas wykonywała jako swoją pierwszą warkę. Z racji dofermentowania mocno wytrawne.

    Cóż mea culpa, jakbym wypił świeże, to by było coś. No ale jak już się przygotowałem z fotką, to stwierdziłem, ze nie odpuszczam.
    Attached Files
    blog.kopyra.com
Przetwarzanie...