Browar Staśka - Stout

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • hasintus
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2006.07
    • 850

Browar Staśka - Stout

Informacja z kapsla: 09.08.29 X68 11
    Zapach: cytrusowy
    Piana: gęsta jak ubite białko, barwa lekko brązowa, powoli opada tworząc pierścienie na szkle.
    Kolor: bardo ciemny brąz, klarowne.
    Smak: słodowy, z lekką paloną nutą, posmaki tostowe, całość dość kwaskowa, daje wrażenie wręcz cytrusowe.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Kronl, IPA 15°
    dadek
    Piwo barwy złotej, mętne.
    Piana wysoka na 5 cm, bardo mocna i gęsta, oczka drobniutkie choć nie do końca równomierne. Utrzymuje gruby kożuch, ładnie lepi się do szkła.
    Pachnie bardzo wyraźnie - głównie chmielowo-rumiankowo-trawiasta ziołowość, żywica.
    Smak odzwierciedla...
    2019-10-16, 00:54
  • dadek
    Knížecí Plasy, Felčar
    dadek
    Polotmavý speciál, ekstrakt 13,2°Blg, alk. 5,2%.
    Piwo barwy ciemnomiedzianej przechodzącej w rubin, klarowne.
    Piany na 2 cm, jest lekko beżowa, dość gęsta jednak oczka nierównomierne. Znikła zostawiając tylko grubą obręcz na powierzchni i nieliczne ślady na ściankach kufla....
    2019-10-04, 18:16
  • wpadzio
    Al Masria, Tiger
    wpadzio
    Przy okazji recenzowania pół roku temu kilku piw przywiezionych z Egiptu anonsowałem, że czeka na mnie jeszcze jedno, ostatnie, które przyprawia mnie o swoisty dreszczyk emocji. I przyznaję, że za każdym razem gdy mój wzrok na nie natrafiał i brałem je do ręki to z grymasem odkładałem...
    2019-09-13, 15:07
  • dadek
    Žíznivý dromedár, Polotmavý ležák 11°
    dadek
    Alkohol 4,3%.
    Piwo barwy brązowej z rubinowymi refleksami, lekko zmętnione.
    Piana o przybrudzonej bieli, gęsta jak krem, pęcherzyki mikroskopijne, jedynie przy szkle większe. Może nie było jej zbyt dużo (max 3 cm) ale mocno ściele się na szkle prawie nieprzerwaną "firanką",...
    2019-03-04, 22:39
  • forgol
    Browary w Gminie Bardo (Wartha) koło Kłodzka
    forgol
    Witam!

Poszukuję pilnie JAKICHKOLWIEK informacji na temat następujących browarów w miejscowościach Przyłęk i Opolnica:

Frankenberg - Przyłęk

1. Hoffmann`sche Brauerei , Wilhelm Hoffmann 1892 - 1915

Brauerei Emma Hoffmann Wwe....
    2007-01-07, 09:39
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...