Czterej Z Portierni i Pils, warka 39 - Leniwiec

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Czterej Z Portierni i Pils, warka 39 - Leniwiec

Data produkcji: 13.11.2005, 13 Blg.

1. butelka wysoka, kapsel złoty z numerkiem, etykieta fantazyjna.
    2. Pryzotwarciu porządne psyknięcie.
    3. Zapach słodowy, przypominający WES (nazwa sugeruje, że to ekstrakt).
    4. Barwa: herbaciane, bardzo klarowne.
    4. pienistość: nieprzesadna; ładna żółtawa piana, dość gruba. Szybko opada, ale pozostawia pierścień przy ściance. Po spijaniu pierścieni brak.
    5. Smak: łagodny, niekonkretny - brak chmielowej goryczki, jakies tam elementy słodowe się trafiają, w ogóle takie jakieś bezsmakowe. Ae zdecydowanie brak elementów zepsucia - kwaśności, cieprkości i takich tam bzdur.
    6. Ogólne wrażenie - lepiej, niż przeciętne, znacznie lepiej, niż podobne przemysłowe, genialnie lepiej, niż przemysłowe po czterech latach.

Ocena ogólna (od 2 do 5) = 4.
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

O żesz, ale zabytek To było na jakichś ekstraktach WESa, pewnie gdzieś w moim temacie opisałam, jakich, drożdże Lallemand Doric. Dziwne, że nie przegazowane - dałam 200 g glukozy na 22 litry piwa.
    Last edited by Marusia; 2009-12-01, 14:42.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

Lubie potrzymać takie prezenty. Dzisiaj znalazłem drugie takie, jeszcze lepsze. Mam prawie całą skrzynkę różności (nie Twoich), ale ze starości poschodziły napisy na kapslach, więc same anonimy. To i recenzji nie będzie.

A jedno moje z 2004 ładnie skwaśniało - widać, ile butelki nie nadaje się do picia. 1/3 butelki całkiem mętne, 1/3 półmętne, reszta klarowna. Ale jakoś numeru nie spamietałem, tyle ratowałem tej górnej 1/3 ...

Comment

Przetwarzanie...