totoBrowar Wieliczka, Belgian Pale Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2737

totoBrowar Wieliczka, Belgian Pale Ale

Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Moc?, ekstrakt? Piwo bursztynowo pomarańczowe. Lekko mętne. Piana średniej wielkości i ze średnimi bąbelkami. Dość szybko opadła do kożucha. Zapach intensywny chmielowo owocowy. Pojawiają się także nutki drożdżowe. Smak mocno chmielowy. Najpierw suszone owoce, później chmiel. Goryczka całkiem długa. Wyraźne także nuty drożdżowe. Intensywny smak. Wysycenie bardzo drobniutkie. Pijąc można go „nie zauważyć”. Trwałe. Opakowanie robocze, tylko na kapslu określony rodzaj piwa, BPA. Ciekawe piwo o intensywnym chmielowym smaku. Dobrze skomponowane. Neutralne jeśli chodzi o słodkość. Dobre na ciepłe wieczory.
    Dzięki toto.
    Attached Files
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • darekd
    Wieninger, Kerndl-Kini
    darekd
    Browar z górnobawarskiej miejscowości Teisendorf.

Jest to górnofermentacyjne piwo wielosłowodowe, jakie od czasu do czasu można spotkać w Bawarii.
    W tym wypadku użyto orkiszu, żyta (lokalnej alpejskiej odmiany żyta ozimego Tauernroggen), jęczmienia, owsa, pszenicy (lokalnej...
    2024-03-21, 21:52
  • iron
    Radbrauerei, Rad-Weizen naturtrub
    iron
    Piwo z kalendarza adwentowego
    Alk 5,3%
    Kolor złoty mętny
    Piana drobnopęcherzykowa trwała
    Zapach drożdżowe słodowy pszeniczny
    Wysycenie wysokie
    Smak słodowo chmielowy z landrynkowym lekko bananowym finiszem
    Bardzo dobry pszeniczniak...
    2024-12-13, 21:29
  • darekd
    Eichhorn, Kellerbier
    darekd
    Browar spod Bambergu w bawarskiej Górnej Frankonii.

https://brauerei-eichhorn.de/

5% alk.

Aromat - wyraźne drożdże z łagodnymi owocami, trochę słodu, przez chwilę leciutkie muśnięcie kwiatowego chmielu
    Piana - zdecydowanie wysoka, tworzą się duże...
    2024-09-01, 22:47
  • darekd
    Lupulus, Lager
    darekd
    Na stronie internetowej tego walońskiego browaru w pobliżu granicy z Luksemburgiem nie chwalą się tym piwem.

5% alk.
    20 IBU
    Chmiel: Cascade

Aromat - chmielowy, kwaskowe owoce, bardziej jabłka niż cytrusy, tony drożdżowe
    Piana - wysoka, trwała, z długim...
    2024-07-19, 22:00
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...