Piwowarnia, Saison

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2737

Piwowarnia, Saison

Piwo z Piwowarni e-prezesa, wymienione z nim na zlocie w Waszecie. Butelka 0,5l. Moc?, ekstrakt?. Kolor pomarańczowo herbaciany. Bardzo ładny, taki bursztyn. Piwo klarowne. Piana niestety tylko w nikłej ilości. Szybko zredukukowała się do obrączki. Zapach owocowy, estrowy. Leciutka słodowość pod spodem. Smak wyrazisty. Na pierwszym planie chmielowa owocowość. Słodowość także wyczuwalna. Fajny smak. Goryczka niewielka. Wysycenie niezbyt mocne, ale trzyma się do końca. Odpowiednie. Opakowanie „robocze”. Butelka EURO bez etykiet. Tylko na kapslu naklejka z datą warzenia. Bardzo fajne piwo do spożywania na co dzień. Treściwe, nie nużące. Można by często pić.
    Dzięki e-prezesie za butelkę.
    Attached Files
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Related Topics

Collapse

• darekd
    De Leite, Paljas Saison
    darekd
    Piwo znane:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-paljas-saison

Jednak zmieniło się miejsce - warzy je browar De Leite z Flandrii Zachodniej, a Paljas stał się osobną marką w asortymencie browaru.

6% alk....
    2024-09-07, 23:46
  • darekd
    De la Senne, Saison de la Senne
    darekd
    Browar z Brukseli i bardzo oryginalny saison (barrel aged traditional saison), inspirowany tradycjami XIX w.
    Otóż jest to mieszana fermentacja będąca miksem klasycznego saisona zmieszanego ze starym lambikiem z browaru Cantillion i wyleżakowany trzy lata w dębowych beczkach.

...
    2022-07-02, 23:14
  • darekd
    Insel, Insel Saison
    darekd
    Fajny, wart odwiedzenia kraftowy browar na fajnej wyspie Rugia (Meklemburgia-Pomorze Przednie).

5,6% alk.

https://insel-brauerei.de/Insel-Saison-0-33-l

Aromat - owoce (pomarańcze), suszona skórka cytrusów, wyraźna, ale nie ostra korzenność
    Piana -...
    2022-03-26, 21:06
  • dadek
    Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
    dadek
    W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
    Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
    2023-09-07, 00:42
  • darekd
    Pinta, Saison z Porzeczkami Grand Prix
    darekd
    ekstrakt: 15,0°Plato
    alkohol: 6,4% obj.

Saison leżakowany z dodatkiem owoców i soku z czerwonej porzeczki. Aromatyczne, delikatnie przyprawowe, wytrawne piwo belgijskie. Leżakowanie z czerwoną porzeczką nadało piwu cierpkości i orzeźwiającej owocowości. Piwo uwarzone wg...
    2021-05-22, 23:37
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...