totoBrowar Wieliczka, Siekiera Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2737

totoBrowar Wieliczka, Siekiera Pils

Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Moc?, ekstrakt 13 Blg. Piwo koloru herbacianego, takiej średniej herbaty. Lekko mętne. Piana średnia, drobna i trwała. Pozostawiała ślady na ściankach kufla. Piękny chmielowy zapach z nutkami suszonych owoców. Do tego intensywny. Smak ostro chmielowy. Obok zauważalne smaczki owocowe. Goryczka mocna, dość długa. Piwo lekkie, ale nie wodniste. Wysycenie dość mocne i trwałe. Bardzo fajnie „ożywia” piwo. Opakowanie robocze, goła butelka z inicjałami S.P. na kapslu. Siekiera była zdecydowana w smaku, ostro chmielona, bardzo ładnie pachnąca i mocno orzeźwiająca. Świetne piwo na gorące dni. Odpowiada mi taki styl i chętnie częściej bym pił takie piwo.
    Dzięki toto.
    Attached Files
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • MarcinKa
    totoBrowar Wieliczka, Szaleństwo Hundertwassera
    MarcinKa
    Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Moc?, ekstrakt? Piwo o pięknej ciemno herbacianej barwie. Klarowne. Piana raczej mała, średnio szybko opada. Pęcherzyki średnie. Zapach chmielowo słodowy. Chmielowe aromaty dominują. Rewelacyjny mocny zapach. Smak również rewelacyjny. Chmielowość na pierwszym...
    2011-10-25, 21:59
  • MarcinKa
    totoBrowar Wieliczka, Stout
    MarcinKa
    Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Moc?, ekstrakt? Piwo czarne. Pod 100W żarówkę ledwo widoczne granatowo-fioletowe przebłyski. Piana średniej wielkości, kawowa. Drobniutka bardzo i trwała. Zapach umiarkowanie mocny. Ciemne gorzkie przypalone słody, owocowość, trochę drożdży i suszonych...
    2011-05-13, 22:28
  • MarcinKa
    totoBrowar Wieliczka, Belgian Pale Ale
    MarcinKa
    Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Moc?, ekstrakt? Piwo bursztynowo pomarańczowe. Lekko mętne. Piana średniej wielkości i ze średnimi bąbelkami. Dość szybko opadła do kożucha. Zapach intensywny chmielowo owocowy. Pojawiają się także nutki drożdżowe. Smak mocno chmielowy. Najpierw suszone...
    2011-07-30, 23:07
  • MarcinKa
    totoBrowar Wieliczka, Szkockie Mocne
    MarcinKa
    Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,33l. Moc?, ekstrakt 21. Kolor bardzo mocnej herbaty, wpadający w wiśniowy. Pod światło piwo klarowne, ciemno wiśniowe. Piana niewielka, ale po części wynikało to z bardzo delikatnego nalewania, tak żeby nie zmącić piwa. Mimo niewielkiej ilości piana była...
    2011-03-31, 22:08
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...