totoBrowar Wieliczka, Jaskółka Special Bitter

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MarcinKa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.02
    • 2737

totoBrowar Wieliczka, Jaskółka Special Bitter

Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Moc 3,9%, ekstrakt 11. Piwo koloru herbaciano pomarańczowego. Mętne. Piana duża, gruba, trochę jak w piwach klasztornych. Beżowo szara. Trwała. Zapach słaby (mocą). Dominują nuty owocowo drożdżowe. Pod koniec picia zaczyna przebijać się leciutka słodowość. Smak delikatny. W pierwszej chwili owoce i drożdże, a zaraz później wyraźna goryczka chmielowa. Posmak goryczki dość długi. Pod koniec drożdże zaczynają dominować. Piwo nie jest słodkie, ale bardzo wytrawne też nie. Wysycenie drobniutkie i trwałe. Opakowanie robocze. Na kapslu tylko oznaczenie stylu piwa, „BIT”. Nie wiem na ile to był Biter, ale to piwo było ciekawe w smaku i dobre. Lekkie, ale gęste (nie oleiste). Końcowa silna goryczka sprawiała, że było orzeźwiające. Kolejne fajne piwo od toto.
    Dzięki
    Attached Files
    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • SwinskiRyjek
    Bobik słodowany
    SwinskiRyjek
    Viking Malt toto oferuje pod nazwą handlową "Sprau" jako dodatek do zasypu mający znacznie podkreślić i uwypuklić aromaty i smaki chmielowe.

To takie ziarna wielkości grochu, przyjeżdżają w postaci nieco złamanej. Są dość twarde. Trzeba ześrutować i pomęczyć...
    2025-02-13, 18:23
  • makbeth
    Wieliczka, Grunwaldzka 46, Browar Pod Wielką Solą
    makbeth
    Jeśli chodzi o Karczmę "Pod Wielką Solą" to:
    1) jest instalacja, ładnie widoczna od zewnątrz budynku (przeszklenie) na zdjęciach na stronie www Karczmy, Pani nalewająca piwo zarzekała się, że to ich piwo, na butelce zdaje się pisze, że warzone na miejscu,
    2) dostępne...
    2017-02-13, 20:06
  • MarcinKa
    totoBrowar Wieliczka, Szaleństwo Hundertwassera
    MarcinKa
    Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Moc?, ekstrakt? Piwo o pięknej ciemno herbacianej barwie. Klarowne. Piana raczej mała, średnio szybko opada. Pęcherzyki średnie. Zapach chmielowo słodowy. Chmielowe aromaty dominują. Rewelacyjny mocny zapach. Smak również rewelacyjny. Chmielowość na pierwszym...
    2011-10-25, 21:59
  • MarcinKa
    totoBrowar Wieliczka, Stout
    MarcinKa
    Piwo otrzymane od toto. Butelka 0,5l. Moc?, ekstrakt? Piwo czarne. Pod 100W żarówkę ledwo widoczne granatowo-fioletowe przebłyski. Piana średniej wielkości, kawowa. Drobniutka bardzo i trwała. Zapach umiarkowanie mocny. Ciemne gorzkie przypalone słody, owocowość, trochę drożdży i suszonych...
    2011-05-13, 22:28
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...