Ocena piwa jest zawsze bardzo subiektywna.Mozna dosc precyzyjnie ocenic kolor i babelki ale ze smakiem bedzie problem.Pare razy zdarzylo mi sie,ze to samo piwo,z tej samej partii,pite w przeciagu dwoch dni odbieralem zupelnie inaczej.Zeby oceniac w miare obiektywnie trzeba chyba pic konkretny gatunek w wiekszej ilosci przez pare dni najlepiej w towarzystwie innych piwoszy,co czesto jest awykonalne.
Subiektywny ranking piw
Collapse
X
-
zgadzam się z Tobą, pora dnia, nastrój, pogoda, to co jedliśmy przed spożyciem piwa, etc. ma mniejszy lub większy wpływ na nasze postrzeganie smaku.
uważam jednak że nie przeszkadza to w staraniu się opisywania swoich odczuć za każdym razem najlepiej jak to tylko możliwe.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
kloss napisał(a)
Ocena piwa jest zawsze bardzo subiektywna...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Oceny piw działają i wszystko jest O.K. poza jedną sprawą.
Są w Polsce piwa dostępne tylko np.w KEG-ach (patrz Janów Lubelski). Jak ocenić opakowanie? Brak oceny powoduje automatycznie zaniżenie oceny końcowej. Może warto byłoby coś z tym zrobić? Może opcja "brak opakowania" lub "kufel", po wybraniu której nie byłby ten parametr brany pod uwagę przy ocenie końcowej.pułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"
Comment
-
-
Ocena opakownia ma 5-procentowy wpływ na ocenę końcową. czy wystawienie oceny "5" za opakowanie to tsaki problem?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
No może i nie problem, ale "zniekształca" (w moim odczuciu) ocenę. Zobacz np. Janów Lubelski. Dwie oceny (zresztą słusznie bardzo wysokie) nie są jednakowe tylko przez inną ocenę opakowania. Mogło być piwo idealne, a wyszło prawie idealne. Chyba jest różnica?pułaś
I między bajki wkładam"
Comment
-
-
nie ma problemu aby swoją ocenę poprawić (czyli dodać nową), tak aby korespondowała ze stanem bieżącym. musi być jednak tak samo jak wcześniej - ocena musi byc odpowiednio uzasadniona
p.s. jeśli dokonywana jest kolejna ocena tego samego piwa, to poprzednia ocena "traci ważność" i nie jest już brana pod uwagę w rankingu.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Ja myślę, że dobry pomysł dał Dziku - piwo beczkowe to opakowanie przeciez na 5! Nie oceniamy wtedy wyglądu, a wartosci pozawzrokowe
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
Ja myślę, że dobry pomysł dał Dziku - piwo beczkowe to opakowanie przeciez na 5! Nie oceniamy wtedy wyglądu, a wartosci pozawzrokowepułaś
I między bajki wkładam"
Comment
-
Comment