Pojawiło się ostatnio piwo Noteckie Niepasteryzowane Naturalne 12,1° Blg, 5,6% alk. Nie wiem jak je zakwalifikować gdyż w spisie piw w DP z tymi parametrami jest tylko Noteckie (w domyśle pasteryzowane). Etykieta też jest nowa, wcześniej nie występująca (przynajmniej mi nieznana). ART, zdaję się na Twoją decyzję, jeśli uznasz że to nowe piwo proszę o umieszczenie w DP. A tak wygląda:
Pojawiło się ostatnio piwo Noteckie Niepasteryzowane Naturalne 12,1° Blg, 5,6% alk. Nie wiem jak je zakwalifikować gdyż w spisie piw w DP z tymi parametrami jest tylko Noteckie (w domyśle pasteryzowane). Etykieta też jest nowa, wcześniej nie występująca (przynajmniej mi nieznana). ART, zdaję się na Twoją decyzję, jeśli uznasz że to nowe piwo proszę o umieszczenie w DP. A tak wygląda:
Moim ulubionym piwem jest Słowacki Kelt. Mieszkam w Krakowie więc do granicy mam 100 kilometrów co nie stanowi odległości gdy pragnienie daje znać o sobie. Jestem na Słowacj 4-5 razy do raku i zasze 2-3 skrzynki tegoż piwa zabieram do Krakowa. Nie tylko ja również posiadam zgraną paczkę przyjaciół którzy podobnie jak ja taszczą samochodami smakowity trunek. Na Słowacji jest wiele interesujących piw: Sariś, Radegast, zlaty bażant (jak wiadomo również w Czechach), Gorgoń (ten akurat mi nie smakuje, bardzo dobry jest Topvar i Martiner. Smakosze nieco goczyczkowatego aramatu lubią Smadnego Mnicha. Pozdrawiam ART200
Dziś w Bełchatowie w Kauflandzie zakupiłem:
"Ułan Premium" alk 5,2%
Na kontrze wzmianka że wyprodukowano dla "BRAUSERV" Sp.z.o.o ul.Transportowa8, 69-100 Słubice.
Nie mam pewności czy to polskie piwo bo "BRAUSERV" kojarzy mi się z Askanią z Carefurra którą warzy browar z niemiec.
Kolejna zagadka
Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika granat862
Po czasie dopiero mnie natchneło, sprwadziłem kod kreskowy.
Wyprodukowano w Niemczech, kod kreskowy prawdę ci powie
Nie ekscytowałbym się kodem kreskowym. Wbrew pozorom nic wielkiego Ci on nie powie. Po prostu ten kod kreskowy został nadany w Niemczech, co wcale nie znaczy, że piwo z takim kodem nie mogłoby być produkowane w Polsce, Austrii czy gdziekolwiek by sobie producent nie wymyślił.
Wydawało mi się że pierwsza cyfra kodu kreskowego wskazuje na kraj produkcji, ekspertem w tej dziedzinie nie jestem, może i tak być tak jak mowisz że kod kreskowy nadano w niemczech, źle się wyraziłem. Powinienem napisać :"Kod kreskowy wskazuje na Niemcy".
Ale to i tak nie zmienia faktu że to kolejna zagadka do rozwiązania
Twoje zdrowie kopyr za czujność
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika granat862
Dziś w Bełchatowie w Kauflandzie zakupiłem:
"Ułan Premium" alk 5,2%
Na kontrze wzmianka że wyprodukowano dla "BRAUSERV" Sp.z.o.o ul.Transportowa8, 69-100 Słubice.
Nie mam pewności czy to polskie piwo bo "BRAUSERV" kojarzy mi się z Askanią z Carefurra którą warzy browar z niemiec.
Kolejna zagadka
Jest jeszcze Ułan Mocny
Wszystko tak samo jak w Premium tylko alk.7,2%
Butelki PET 0,33l
Comment