Kowal Miodowe - gdzieś tam kiedyś pisałem, że ma się pojawić Marcowe, no i pojawiło się w końcu, właśnie o nazwie Miodowe. Niestety nie znam parametrów, słabo też pamiętam powrót do domu
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Comment
-
Comment
-
Rozmawiając z szefostwem od dawna chcieli uwarzyć miodowe.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Pojawił się w sklepach "wrocławski" Piast w wersji niepasteryzowanej. 2,40 zł za 0,5 l butelkę, alkohol 5,5% obj., zawartości ekstraktu nie podano.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Kolejny dziwoląg - teraz kupiłem takie piwo:
Co prawda jest już ono w spisie piw Północnego, ale ten browar raczej nic nie wyprodukował w ostatnim czasie - mimo iż na puszce widnieje jego nazwa i adres.
Na puszce jest data 23.11.2009.
Można się domyślać że chodzi o inny browar który podszywa się pod "nieboszczyka" , więc zgłaszam oficjalnie
browar - Kiper
piwo - Kurkowe a.4,1% e.8,1% ( wg danych na puszce)Comment
-
BOSMAN NIEPASTERYZOWANY
Bosman wypuścił na rynek nowe piwo. Jest nim Bosman Niepasteryzowane. Niepasteryzowany pojawił się na rynku w butelce 0,5 l, ze złoto–brązową etykietą. Piwo zawiera: 5,5% alkoholu i 11,5% ekstraktu. Dostępne będzie w sprzedaży przez cały sezon letni.Comment
-
Bosman wypuścił na rynek nowe piwo. Jest nim Bosman Niepasteryzowane. Niepasteryzowany pojawił się na rynku w butelce 0,5 l, ze złoto–brązową etykietą. Piwo zawiera: 5,5% alkoholu i 11,5% ekstraktu. Dostępne będzie w sprzedaży przez cały sezon letni.
Prosze podaj sklep,gdzi go zauważyłeś i ulice.
Dziękuje i pozdrawiamComment
-
W sprzedaży ogólnej ma być przed majowym weekendem.
A Specjala to nie wiem gdzie można dostać z poszukiwanym przez Ciebie kapslem.
Comment
-
Myślę, że Mazura z Kormorana można już śmiało przemianować na Świeże. O ile przez jakiś czas na krawatce widniał napis Mazur z dorobioną literą Y (Mazury), tak teraz widnieje na niej logo z kormoranem i malutkim napisem na obwodzie Warmia Mazury. Najbardziej wyeksponowana jest nazwa ŚWIEŻE i chyba tak powinniśmy to piwo teraz nazywać. Jakiś nieobeznany piwosz może zgłaszać brak tego piwa w bazie, bo nijak nie domyśli się, że chodzi o piwo widniejące u nas jako Mazur.mb WOSComment
-
Comment