Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Comment
-
Kupiłem, wypiłem i... nie mam gdzie wpisać
Proszę o dodanie piwek które zgłaszał kiedyś Kruger nr1:
Wszelkie znaki wskazuja że pochodzą z Van Pura :
Tesco Strong Lager a.7% e. b.d.
Tesco Alcohol Free a.0,5% e.b.d.
Jednocześnie proszę (tak dla utrzymania porządku ) o dodanie przy nazwie tego piwa słowa "Tesco"
http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=57857
W Szczecinie, w lokalu Petit Paris przy ulicy Wojciecha pojawiło się piwo "Miodowe Ciemne" z browaru Krajan. Jak stwierdził barman piwo jest robione tylko dla tej knajpki. Kufelek kosztuje 5zł, ale chyba 0,4l. Nie było na nim podziałki... Ulotki informują, że do każdego dzbanka butelka 0,5l gratis na wynos. W smaku takie sobie, ale przy ciepłym dniu dość dobrze orzeźwiło
Ja osobiście dziennika nie prowadzę, ale ciągle widzę, że jakiegoś piwa brakuje, dodać nie można i ogólna rozpacz. Może by utworzyć taką dodatkową kategorię "piwo, którego nie ma w wykazie piw" z możliwością samodzielnego wpisania, co to za piwo? Ja to tak w trosce o "dziennikowiczów piwnych"
W Dzienniku piwnym brak moim zdaniem do wyboru Okocimia Pszenicznego - skoro nikt jeszcze nie doszedł gdzie jest warzone a występuje pod marką Okocim powinno tam sie znaleźć i byc traktowane jak piwo polskie imho. Nie chce to rozwijać kolejnej dyskusji, bardziej techniczna kwestia niż 'światopoglądowa' - do osądu ARTa
Myślę, że Mazura z Kormorana można już śmiało przemianować na Świeże. O ile przez jakiś czas na krawatce widniał napis Mazur z dorobioną literą Y (Mazury), tak teraz widnieje na niej logo z kormoranem i malutkim napisem na obwodzie Warmia Mazury. Najbardziej wyeksponowana jest nazwa ŚWIEŻE i chyba tak powinniśmy to piwo teraz nazywać. Jakiś nieobeznany piwosz może zgłaszać brak tego piwa w bazie, bo nijak nie domyśli się, że chodzi o piwo widniejące u nas jako Mazur.
Dodane
Dodany pod Piastem, znaczy się Bosmanem
Kolejny dziwoląg - teraz kupiłem takie piwo:
Co prawda jest już ono w spisie piw Północnego, ale ten browar raczej nic nie wyprodukował w ostatnim czasie - mimo iż na puszce widnieje jego nazwa i adres.
Na puszce jest data 23.11.2009.
Można się domyślać że chodzi o inny browar który podszywa się pod "nieboszczyka" , więc zgłaszam oficjalnie
browar - Kiper
piwo - Kurkowe a.4,1% e.8,1% ( wg danych na puszce)
Bosman wypuścił na rynek nowe piwo. Jest nim Bosman Niepasteryzowane. Niepasteryzowany pojawił się na rynku w butelce 0,5 l, ze złoto–brązową etykietą. Piwo zawiera: 5,5% alkoholu i 11,5% ekstraktu. Dostępne będzie w sprzedaży przez cały sezon letni.
A co mam robić z tym? Jako nowe czy podpiąć pod starego Goolmana?
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Przepraszam że tyle to trwa ostatnio próbuję jakoś pozbierać tę BrowarBizową działalność.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
A co mam robić z tym? Jako nowe czy podpiąć pod starego Goolmana?
http://www.browar.biz/forum/showthre...071#post821071Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borátComment
-
Browar Staropolski
Barrel Jasne Pełne
Ekstrakt: ??
Alkohol: 4%
Pasteryzowane
Puszka 500ml
♪♫
♫Comment
-
Co do browaru w Szczyrzycu, to w tej chwili lane są:
- Pils 12, wiem że jest w bazie, ale podaje przy okazji ekstrakt
- Mocne 14
- Ciemne 13,5
Cyferki to oczywiście ekstrakt.
Nazwy są raczej umowne, przy barze prosi się o 12, 14 lub dunkla (ew. ciemne)
Miodowe, które jest już w bazie, póki co czeka w leżakach.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
-
Piwo z Lidla
Witam!
Dzisiaj zacząłem testowanie przenicznego piwa które zauwarzyłem w sklepie Lidl. Chciałem je wpisać do dziennika i natrafiłem na problem. Powo co prawda zakupione w Polsce, ale na puszce pisze Hergeschtelt in deutschland (wyprodukowane w Niemczech). Jak traktować takie piwa? Karjowe czy zagraniczne?Comment
Comment