Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gopher
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.10
    • 450

    A ja chciałem zgłosić minibrowar w Lublinie, bo nie mogę gadżetów dodać w kolekcjonerstwie
    Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

    Comment

    • Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

      Nie jest to nowe piwo, ale pod nową, krótszą nazwą.
      Wraz z wprowadzeniem nowych etykiet nie ma już dziwoląga a jest po prostu Łaskie.

      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

      Comment

      • Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedzi
        Browar Połczyn Zdrój - Lechia Premium 5,5% alk. Ekstraktu chyba nie podali.
        A ja mam przed sobą Lechię o zaw. alkoholu 5,0. Ale ta moja to Lechia Full. Na etykiecie słowo Premium też odnajdziemy, ale zdecydowanie schowane. Może są 2 marki?

        Tak więc zgłaszam:
        Połczyn- Zdrój
        Lechia Full
        alc. 5,0%
        ekstr. brak

        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

        Comment

        • kiszot
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2001.08
          • 8107

          Stout z Bonera pod nazwa Dark.Danych nie znam.
          Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
          1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

          Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
          Mein Schlesierland, mein Heimatland,
          So von Natur, Natur in alter Weise,
          Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
          Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

          Comment

          • e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19260

            A dlaczegóż on jest Stout? Twierdziliście że a la porter. To zdecydujcie się. Może to zwykły Dark. Ten sam co jest u nas w knajpach.

            Comment

            • kiszot
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2001.08
              • 8107

              W knajpie nazywa sie Dark a la Porter,ale smakuje jak Stout.
              Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
              1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

              Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
              Mein Schlesierland, mein Heimatland,
              So von Natur, Natur in alter Weise,
              Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
              Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

              Comment

              • sandacz
                Porucznik Browarny Tester
                • 2007.01
                • 345

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
                Janów Mocne
                alk. 6,8%
                pasteryzowane
                Bardzo cię proszę, jeśli piłeś, dodaj temat i wyraź opinię. Albo inny forumowicz. Ja będę pił prawdopodobnie dopiero w przyszłym tygodniu w Janowie.

                Comment

                • kopyr
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2004.06
                  • 9475

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
                  W knajpie nazywa sie Dark a la Porter,ale smakuje jak Stout.
                  Bo porter (wyspiarski) właśnie tak ma smakować. Różnica jest płynna i trudna do wychwycenia.
                  blog.kopyra.com

                  Comment

                  • kiszot
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🍼🍼
                    • 2001.08
                    • 8107

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                    Bo porter (wyspiarski) właśnie tak ma smakować. Różnica jest płynna i trudna do wychwycenia.
                    Porter czy Stout,nie ważne jak się nazywa bo i tak go w dzienniku piwnym nie ma.
                    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

                    Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                    So von Natur, Natur in alter Weise,
                    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

                    Comment

                    • e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19260

                      jest - Dark

                      Comment

                      • kiszot
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🍼🍼
                        • 2001.08
                        • 8107

                        To ciekawe bo ja jakoś nie widzę.
                        Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                        1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

                        Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                        Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                        So von Natur, Natur in alter Weise,
                        Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                        Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

                        Comment

                        • toto
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2006.12
                          • 949

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
                          To ciekawe bo ja jakoś nie widzę.
                          Faktycznie nie ma w DP Darka. Jest Czekoladowe i tak zapisuję ciemne piwo górnej fermentacji z Browaru na Jurze sprzedawane w knajpach w Krakowie.
                          Apeluję przy okazji o zmianę w DP i zastąpienie Czekoladowego nazwą Dark lub wprowadzenie obok Czekoladowego piwa Dark (taka wypisana mazakiem nazwa występuje na kapslochach od kegów).
                          Podobnie można by zrobić z Amberem (Bursztynowym). Na razie zapisuję to jako Ciemne filtrowane, ale to też niezbyt szczęśliwy zapis.

                          Comment

                          • Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

                            Też apeluje. Ja dla odmiany zapisałem je jeszcze pod Relakspolem, przez co mam walniętą statystykę Potem przeniosę gdzie trzeba, chyba że zapomnę.

                            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                            Comment

                            • wrojtek
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2005.11
                              • 377

                              Two AXES - Browar Namysłów alk.5,8%obj. ekstr.-?

                              Comment

                              • Pinio74
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.10
                                • 3881

                                Proszę o dodanie: Minibrowar Hotel Płock - Porter 17BLG
                                BIRRARE HUMANUM EST

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X