Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Pojawi się zapewne wkrótce, na pewno był w zeszłą środę na konkursie piw w Łodzi i uzyskał sporo punktów.Comment
-
Informacja z newslettera - więc bardzo proszę o dodanie tych piw i chyba poprawienie pszenicy.
Nasze Piwo Grodzka 15
Pils
Jasne pełne piwo, dolnej fermentacji, warzone ze słodu pilzneńskiego, charakteryzujące się puszysta pianą, szlachetną goryczką lubelskiego chmielu i bogatym wysyceniem dwutlenek węgla powstałym w procesie fermentacji.
Ekstrakt brzeczki 11,9% zawartość alkoholu 5,0%.
Dunkel
Piwo ciemne dolnej fermentacji, warzone ze słodu monachijskiego oraz pilzneńskiego z charakterystyczną karmelową nutą. Ciemna, gęsta i puszysta piana to wynik naturalnego wysycenia piwa dwutlenkiem węgla powstałym w procesie fermentacji i długiego leżakowania.
Ekstrakt brzeczki 12,2% zawartość alkoholu 5,2%.
Pszeniczne
Piwo pszeniczne, górnej fermentacji zwanie również białym, warzone ze słodu pszenicznego. W smaku lekko kwaskowe, delikatnie chmielone o charakterystycznym bananowo-goździkowym aromacie. Znakomicie orzeźwiające piwo dające niezapomniane wrażenia smakowo-zapachowe. Zawarte w piwie drożdże czynią je mętnym oraz bogatszym w witaminy z grupy B.
Ekstrakt brzeczki 12,6% Zawartość alkoholu 6%.Nie wiem czy są dwie, ale tę moją (Full) piły już co najmniej 2 osoby
Wnioskuję zatem albo o wyedytowanie Premiuma, albo o dodanie Fulla 5,0 procentowego.
http://www.browar.biz/forum/showthread.php?p=835136Jabłonowo, Buddy's Piwo Malinowe
alk. 4,2% obj.
ekstraktu nie podano
PET 0,5l
Koreb, Miodowe 8%
Aktualne Miodowe z Koreba trzeba przemianować na Miodowe 9% i dodać nowy temat dla Miodowego 8%, ponieważ są to odrębne, sprzedawane równolegle piwa (zauważył to już Skitof w poście #20).
alk. 8%
ekstraktu nie podano
Browarmia, Pszeniczne Malinowe
Nie wiem jak długo było rozlewane i czy to tylko jednorazowa warka, ale z pewnością piłem je 13 września 2008
zaw. alk. i ekstraktu nie znam.Maćkowe Piwo Miodowe
http://www.mackowe.pl/- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
No to jeszcze można by zmienić nazwę Żywego niefiltrowanego z Koreba na Łaskie Żywe. Teraz obowiązuje taka nazwa.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
-
Tesco Lager
A gdzie jest Tesco Lager? Nie jest przypisany do żadnego browaru. Wyraznie jest napisane na puszce "Wyprodukowano w Polsce..."
Nie mogę go nigdzie znaleźć. Jest tesco free, strong lager i jasne pełne, a lagera niet....
Salud!!!Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosemComment
-
A co tam, a niech będzie off top, ART wygrał konkurs w kategorii "najwięcej postów zacytowałem żeby w końcu dali mi spokój" A co ciekawsze, pretenduję sobie tytuł na najdłuższy, legalny post w historii polskiego internetuLast edited by silvian; 2009-10-09, 21:32."Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."Comment
-
no to zgłaszaj z pełnymi danymi i wio- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Okocim Przeniczne
Witam
Właśnie uzupełniałem dziennik piwny i niestety trafiłem na mały brak - nie ma w spisie pszenicznego Okocimia. Pewnie to nowy wynalazek bo wcześniej w sklepach go nie zauważyłem. Kupiony w Tesco po północy i godzinę później skonsumowany (szczegóły odnośnie zawartości niestety zaginęły w akcji). Cena - ok. 4,40.
PozdrawiamComment
-
Witam
Właśnie uzupełniałem dziennik piwny i niestety trafiłem na mały brak - nie ma w spisie pszenicznego Okocimia. Pewnie to nowy wynalazek bo wcześniej w sklepach go nie zauważyłem. Kupiony w Tesco po północy i godzinę później skonsumowany (szczegóły odnośnie zawartości niestety zaginęły w akcji). Cena - ok. 4,40.
Pozdrawiam
Tu link do tego piwa:
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
Comment