Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Samoglow
Ale się ten Sulimar rozpanoszył. Wciąż jakieś tajemnice, przekręty, kontrakty. A czy można to piwo gdzieś nabyć w woj. Pomorskim?
Ostatnio szperając w internecie znalazłem stronę tzw. domu piwa www.degustatornia.pl, gdzie podobno można znależć to piwo. Odnośnie wypowiedzi Pankracego faktycznie piwo Mackowe jest dostępne w Warszawie (osobiście widziałem je w sklepie Rodzinka bis za 4zł., ale słyszałem, że jest także w niektórych Albertach)
To co mnie uderzyło w nich to brak niektórych wydawałoby się uznanych marek. Może nie startowały? Ale jeśli tak to dlaczego?
np. nie widzę Maltgarden, Hopito, Dear Bear, Pracownia Piwa, AleBrowar, etc. A np. Harpagan tylko jeden brąz....
Starałem się znaleźć w necie coś na temat tego tajemniczego piwa. Nazwa piwa występuje tylko w jednym medium - gazetce Biedronki. Czyli rzeczywiście "unique". Czemu "imperiale" nie wiadomo, gdyż piwo ma 14% ekstr. i 5,8 alk.
zastanawiam się nad stworzeniem platformy do społecznościowego finansowania piwa domowych piwowarów, takich którzy np brali udział w jakimś konkursie dostali wyróżnienie lub zajęli jakieś miejsce niekoniecznie pierwsze
Comment