Dawno mnie tu nie było, ale skoro juz jestem to przypomnę, że w przypadku niejasności co do pochodzenia warto zerknąć do tego wątku
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Skoro takie są zasady podziału piw w dzienniku, nie będę się kłócił. Aczkolwiek nie jestem przekonany co do ich słuszności"Czem iesteś? - Nie zaiste, nie jesteś prawdziwym Bachusem, bo syn Jowisza ma oddech słodki iak wonia Nektaru, ty zaś kozłem trącisz"Comment
-
Last edited by ART; 2010-08-16, 22:53.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Lubelski Goolman się pączkuje: mam w lodówce pilsa i premium. To drugie odpowiada parametrami alkoholowymi "staremu" Goolmanowi. Ale dla porządku chciałbym zgłosić:
Goolman Premium ,ekstrakt b.d., alc. 5 % vol., Perła-Browary Lubelskie SA
i
Goolman Pils, ekstrakt b.d., alc. 4,7 % vol., Perła-Browary Lubelskie SAComment
-
Wczoraj w Tesco kupiłem piwo DeHelder, puszka 0,5, ekstrakt 11,4 , zawartość alk. 5%. Browar nieznany - wyprodukowane w Polsce dla Tesco.Comment
-
DeHelder z Tesco pochodzi z Van Pura.
kolejna nowość to Korona Książęca Mocne , 6,8% alk., prod. Royal Unibrew Polska , najprawdopodobniej browar w Łomży. Wersja puszkowa 0,5 l.Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/Comment
-
Last edited by Pendragon; 2010-08-26, 16:42.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Łomża
Wyborowe niepasteryzowane
alk. 6% obj
0,5 litrowa butelkaWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Myślę, że można już oficjalnie dodać:
Browar na Jurze
Zawiercie Jasne Pełne
E:11,5% A:4,9%
Browar na Jurze (w DP jako Midowe bez parametrów)
Zawiercie Miodowe
E:13,1% A:5,6%
Browar na Jurze (w DP jako Dark/Czekoladowe bez parametrów)
Zawiercie Czekoladowe
Browar na Jurze (w DP jako Amber bez parametrów)
Zawiercie Bursztynowe
Po Zlocie warto zrobić z tym porządekComment
Comment