Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • gryzli
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.10
    • 24

    Coberg Premium Beer
    browar Połczyn
    zaw. alk 3%
    ekstraktu nie podano
    5 907766 491569

    Comment

    • kruger_nr1
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🍼
      • 2005.11
      • 802

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kwadri Wyświetlenie odpowiedzi
      Widziałem 2 nowe piwa smakowe wyprodukowane w Polsce dla Tesco;

      Fazzy jabłkowe - kod z puszki 5 051007 019026
      Fazzy malinowe - kod z puszki 5 051007 019019

      Zawartość alk. 4,8 % dla obu piw.
      sądząc po grafice puszki i tym, że jest aluminiowa to stawiałbym na Łódź, dla Biedronki też robili takie piwka( Trixx), pozostało tam malinowe, a dla Carrefour też robią smakowe w puszkach ( Chat).
      Kolekcja puszek piwnych:
      http://puszkikrugera.web-album.org/

      Comment

      • rysioz
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2007.10
        • 144

        Magnus żurawinowy
        Ex. 14,2% wag.Alk 6,0%

        Comment

        • elbinger
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2008.12
          • 38

          Nowy Specjal Niepasteryzowany

          Oficjalnie od maja w sprzedaży
          Attached Files

          Comment

          • krzychal1
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2008.12
            • 237

            Teraz ruch należy do KP - Tyskie niepasteryzowane.

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19270

              Zauważ, że "niepasteryzują" marki regionalne, nie mainstreamowe.

              Comment

              • Kwadri
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2009.10
                • 1216

                Hitem byłby Żubr Niepasteryzowany

                Comment

                • Feti
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2010.10
                  • 801

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kwadri Wyświetlenie odpowiedzi
                  Hitem byłby Żubr Niepasteryzowany
                  Niby regionalnym piwem KP jest raczej Lech Pils . Czyli Lech Pils niepasteryzowany .
                  Last edited by Feti; 2011-04-15, 09:35.

                  Comment

                  • Kwadri
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2009.10
                    • 1216

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedzi
                    Niby regionalnym piwem KP jest raczej Lech Pils . Czyli Lech Pils niepasteryzowany .
                    Słusznie, słusznie .

                    Comment

                    • leona
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.07
                      • 5853

                      KP nie jest w ogonie innowacyjności i nie może powielać "niepasteryzacji" marki lokalnej.
                      Żeby przeskoczyć konkurencję muszą iść na całość - "niepasteryzować" coś znanego i powszechnego. Doradzałbym Żubra albo Lecha Premium

                      Comment

                      • żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

                        Będzie ciężko, bo oba piwa mają zielone akcenty, a jak wiadomo niepasteryzowane musi być zielone na etykiecie (patrz Kasztelan i Specjal). Pozostaje faktycznie Tyskie (Groniepasteryzowane), Dębowe (Mocno Niespasteryzowane) lub Redd's (Niepp'steryzowane).

                        Przy okazji świetny tekst znalazłem na stronie KP: Niewielu pijących piwo w Polsce, zdaje sobie sprawę z bogactwa i tradycji piwnej kultury. Kto jak kto, ale oni to wiedzą. Mocno na to pracowali.

                        Comment

                        • kony
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2005.08
                          • 1701

                          Dębowe Mocne Długo Warzone musi być przede wszystkim długo niepasteryzowane.

                          Comment

                          • CyboRKg
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2010.04
                            • 594

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony Wyświetlenie odpowiedzi
                            Dębowe Mocne Długo Warzone musi być przede wszystkim długo niepasteryzowane.
                            Najgorsze jest to, ze ludzie wierza w ten marketingowy belkot, bo w reklamie widzieli wielkie debowe beczki A to przeciez zwykla oranzada zrobiona na szybko z gotowych polproduktow i dolanym spirytusem. Jakie warzenie??
                            "Jedno pivo ne vadi!"
                            "Kupuje tylko w polskich sklepach!"

                            Comment

                            • Pankracy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2007.10
                              • 2801

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg Wyświetlenie odpowiedzi
                              Najgorsze jest to, ze ludzie wierza w ten marketingowy belkot, bo w reklamie widzieli wielkie debowe beczki A to przeciez zwykla oranzada zrobiona na szybko z gotowych polproduktow i dolanym spirytusem. Jakie warzenie??
                              A jeszcze inni wierzą, że dolewa się spirytusu, produkuje z proszku i przyprawia żółcią bydlęcą.
                              Last edited by Pankracy; 2011-04-15, 16:27.

                              Comment

                              • Pendragon
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

                                Z powodu uszkodzenia mechanicznego mojej płyty głównej, odkładam aktualizację do przyszłego tygodnia. W obecnych warunkach nie jestem w stanie normalnie pracować. Co wpadnę na chwilę to mam zwis komputera.

                                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X