Z tego samego powodu dla którego nie dodam nowego browaru w Cieszynie po tym jak przestanie istnieć jako spzoo i zostanie włączony do struktury Grupy Żywiec.
Arturze, Cieszyn to nieco inna sprawa. Zmiana właściciela w Cieszynie będzie w praktyce widoczna tylko i wyłącznie w dokumentach.
Jeśli chodzi o browar Gab to przestał po prostu istnieć. W jego miejsce powstał Browar Południe. Nowy właściciel, nowe piwa o innych parametrach, spółka zarejestrowana w zupełnie innym miejscu.
Jak w DP będą wyglądały wszystkie piwa Gaba jeśli podmienisz nazwę?
Nie lepiej "pochować" stary Gab i "powołać" nowy browar.
Dokładnie to samo pomyślałem, w Cieszynie to była zmiana czysto formalna, bez wpływu na działalnośc browaru.
Wrócę do tematu powyżej.
Jeżeli kupię sobie kiedyś browar nazwę tak jak będę chciał, uwarzę całkiem nowe piwo, a możne i nie nowe, to będzie to nie mój browar tylko poprzednich właścicieli? No bo jak znajdę w sieci opisy mojego piwa, z mojego browaru, ale pod starą nazwą browaru, to co sobie pomyślę? Myślę, że lekko się wkurzę
Takie pytanie, czy browar w Ciechanowie zawsze był Ciechanem?
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Rzecz w tym że będzie to browar ciągle stojący fizycznie w tym samym miejscu. Na razie nie miałem czasu się tym zająć, jednak albo będzie zmiana nazwy albo dodany będzie jako nowy wpis, zależnie jaką strategię na dalsze działanie bazy danych browarów w BB przyjmę. W przypadku Ciechana była li tylko edytowana nazwa a przecież właścicielstwo/nazwa się zmieniało przez tych kilka lat zanim stanęło na obecnym etapie.
Comment