Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

    Było poruszane i to całkiem niedawno w tym wątku. Coś słabo się przyłożyłeś do poszukiwań.

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • leona
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.07
      • 5853

      Upss, tego wątku nie przejrzałem

      Comment

      • dipeone
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2010.05
        • 741

        Zgłaszam:
        Cooler Natural Radler, wyprodukowano w Browarze Łomża, alk. 4%

        Comment

        • Kwadri
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2009.10
          • 1216

          Bearnard grapefruit.

          Wyprodukowano w Browarze na Jurze. Zawartość alk. 4,3%
          www.lkschmielowice.futbolowo.pl

          Comment

          • crocco
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2010.12
            • 590

            Awiatik niepasteryzowany
            Warzone w browarze Kormoran dla Dionizos Radom.
            Ekstrakt 12.5 alk 7.0

            Namysłów niepasteryzowane,fajnie smakowało dołączona etykietka że ważne przez 28 dni ,niestety butelki poszły gdzieś i bliższych szczegółów nie mam na teraz.

            Comment

            • Keeper
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2011.04
              • 44

              Namysłów jest już w bazie:
              Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)

              Comment

              • Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

                Hola hola. Idźcie sobie do odpowiedniego tematu z tą krytyką i krytyką krytyki!

                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                Comment

                • giudice
                  Gość
                  • 2005.07
                  • 231

                  Browary Łódzkie
                  Grost Lager Beer
                  alk. 4,2 %

                  Comment

                  • becik
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

                    Powiem szczerze, że nie rozumiem zasadami na jakich do bazy dodawane są piwa. Chodzi mi konkretnie o browar Południe. Jasne i Mocne dodane jako Kresowe, Stout dodany do bazy jako stary Stout tylko dlatego, że na etykiecie nie ma nazwy "Kresowy". Uwążam, że Stout z GAB-a jest historią, a nowy stout z Browaru Południe powinien mieć zdecydowanie swój własny temat.
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                    Comment

                    • Twilight_Alehouse
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.06
                      • 6310

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
                      Powiem szczerze, że nie rozumiem zasadami na jakich do bazy dodawane są piwa. Chodzi mi konkretnie o browar Południe. Jasne i Mocne dodane jako Kresowe, Stout dodany do bazy jako stary Stout tylko dlatego, że na etykiecie nie ma nazwy "Kresowy". Uwążam, że Stout z GAB-a jest historią, a nowy stout z Browaru Południe powinien mieć zdecydowanie swój własny temat.
                      W ogóle browar GAB powinien zostać oznaczony jako zamknięty, a Browar Południe wprowadzony jako nowy. Jest nowa struktura własnościowa, jest zupełnie nowa firma. W związku z tym są zupełnie nowe piwa, które nie powinny być traktowane jako kontynuacja starych, jak jest teraz ze stoutem.

                      A swoją drogą, to chyba dobrze, że stout nie ma na etykiecie nazwy "Kresowy". Byłoby to zgoła groteskowe
                      Last edited by Twilight_Alehouse; 2011-07-16, 16:53.

                      Comment

                      • Promil03
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2007.10
                        • 2833

                        Becik poczytaj dyskusję w tym temacie od postu #2814 (ten temat ciągnie się potem w następnych postach). Na razie Artur ma inne zdanie na ten temat i tyle.
                        Ja jak najbardziej zgadzam się z Twoim stanowiskiem.

                        Comment

                        • Twilight_Alehouse
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2004.06
                          • 6310

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
                          Na razie Artur ma inne zdanie na ten temat i tyle.
                          ART nie tyle ma inne zdanie, co na razie jest niezdecydowany.
                          Wprawdzie w poście #2819 wykluczał dodanie BP jako nowego browaru, jednak w #2877 uzależnia już decyzję od obrania odpowiedniej strategii dodawanie browarów. Musimy się więc postarać o dobre argumenty.

                          Comment

                          • becik
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🍼🍼
                            • 2002.07
                            • 14999

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
                            W ogóle browar GAB powinien zostać oznaczony jako zamknięty, a Browar Południe wprowadzony jako nowy.
                            Nie, na tej samej zasadzie co nie powinien być jako nowy, podobnie jak reaktywowane browary w Połczynie, Braniewie czy Lwówku. Tam jest kontynuacja pod nową nazwą, tak samo powinno być w przypadku Wąsosza. Po prostu zamiast nazwy GAB powinna być nowa - Browar Południowy, wszystkie nowe piwa powinny mieć nowy temat a stare, zablokowaną możliwość oceny z artomatu - jak to jest obecnie w przypadku Lwówka - nie ma ich na liście.
                            W tym wypadku jak jest jest teraz, nowy stout po prostu powinien być jako Południowy Stout ale na pewno nie jako GAB Stout. Tu jest totalny błąd za który osoby odpowiedzialne powinny zostać na wzór japoński ugotowane w oleju.
                            Last edited by becik; 2011-07-16, 17:30.
                            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                            Comment

                            • Twilight_Alehouse
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.06
                              • 6310

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
                              Nie, na tej samej zasadzie co nie powinien być jako nowy, podobnie jak reaktywowane browary w Połczynie, Braniewie czy Lwówku. Tam jest kontynuacja pod nową nazwą, tak samo powinno być w przypadku Wąsosza. Po prostu zamiast nazwy GAB powinna być nowa - Browar Południowy, wszystkie nowe piwa powinny mieć nowy temat a stare, zablokowaną możliwość oceny z artomatu - jak to jest obecnie w przypadku Lwówka - nie ma ich na liście.
                              W tym wypadku jak jest jest teraz, nowy stout po prostu powinien być jako Południowy Stout ale na pewno nie jako GAB Stout. Tu jest totalny błąd za który osoby odpowiedzialne powinny zostać na wzór japoński ugotowane w oleju.
                              Akurat Lwówek i Braniewo były w tym sensie potraktowane jako "nowe" browary, że po ich reaktywacji do ich wpisu w bazie danych nie podpięto wcześniejszych piw, widoczne były/są tylko aktualnie produkowane. Właśnie w ten sposób, podobnie jak Ty, widzę potraktowanie BP jako nowego względem GABa - zachowanie starego wpisu w bazie, wraz z datą założenia browaru, ale wyzerowanie produkowanych wcześniej piw i umieszczenie w przy nim tylko tych nowych.
                              A stout tym bardziej powinien być traktowany jako nowe piwo, że zapewne nastąpiła znacząca zmiana technologii produkcji - górna fermentacja została zastąpiona dolną.
                              Last edited by Twilight_Alehouse; 2011-07-16, 17:38.

                              Comment

                              • becik
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🍼🍼
                                • 2002.07
                                • 14999

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
                                (...) Właśnie w ten sposób, podobnie jak Ty, widzę potraktowanie BP jako nowego względem GABa - zachowanie starego wpisu w bazie, wraz z datą założenia browaru, ale wyzerowanie produkowanych wcześniej piw i umieszczenie w przy nim tylko tych nowych.
                                A stout tym bardziej powinien być traktowany jako nowe piwo, że zapewne nastąpiła znacząca zmiana technologii produkcji - górna fermentacja została zastąpiona dolną.
                                I o to chodzi

                                Dlatego proszę o dodanie do bazy nowego piwa: Południowy Stout, wraz z przeniesieniem wątków dotyczących tego piwa pod nowy temat.
                                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                                Comment

                                Przetwarzanie...