w uckich sklepach pojawiło się piwo Pirackie z browaru Staropolskiego, alk. 7% ekstraktu nie znalazłem
Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwko79Witam.
W dzienniku piwnym brakuje dwóch piw z browaru Łomża.Łomża produkuje je dla Ahold Polska(supermarkety Albert).Jeden to Euro Shopper Jasne (alk 4,7%),drugi to Euro Shopper Mocne (alk 6,8%), oba piwa są w puszkach 500 mln (nie znam niestety parametrów ekstraktu) oraz Euro Shopper Jasne (alk 4,7%) w butelce zwrotnej.
Z tej przyczyny nie mogę uzupełnić mojego Dziennika Piwnego.Dlatego proszę o dodanie tych piw do tabelki.
Pozdrawiam
ps.Parametry ekstraktu tych piw prześlę w ciągu dwóch dni.KempComment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nattensmadrigalnie ma piwa Faustus z JurandaComment
-
Nie jestem pewien czy to co opiszę to nowe piwo.
Nie bardzo wiedziałem jakie piwo Kiper leje do beczek, więc poprosiłem panią barmankę o etykietę - a tam napisane "Piwo jasne pełne - 12,1% ekstraktu, 6,2% alkoholu" Myślę, że nie jest to to samo piwo które pod nazwą "Jasne Pełne" było (jest) robione dla koncernu Ahold, zbyt się różni awartością alkoholu. Może ktoś inny wie co z tym zrobić? A może jest to po prostu piwo, które w butelkach sprzedaje się pod inną nazwą?Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rude_BoyZ.P. Głubczyce - Kastel Pils : ekstrakt 5,5% wag. , alkohol 3,0% obj. , puszka- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwko79Witam.
W dzienniku piwnym brakuje dwóch piw z browaru Łomża.Łomża produkuje je dla Ahold Polska(supermarkety Albert).Jeden to Euro Shopper Jasne (alk 4,7%),drugi to Euro Shopper Mocne (alk 6,8%), oba piwa są w puszkach 500 mln (nie znam niestety parametrów ekstraktu) oraz Euro Shopper Jasne (alk 4,7%) w butelce zwrotnej.
Z tej przyczyny nie mogę uzupełnić mojego Dziennika Piwnego.Dlatego proszę o dodanie tych piw do tabelki.
a reszta poza Kiperem KEGowym dodana.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BekieszBrakuje na liście piwa "Mocne Polskie"z Browaru Belgia,produkowanego dla Jako Kokanin(alk.7%).
"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netComment
-
Kastel Pils
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTproszę o potwierdzenie ekstraktu! a może to jakieś piwo pół na pół z sokiem
Comment
-
Mocne Polskie z Belgii jest , ale zakupiłem puszke kilka dni temu a tam zawartość alkoholu już inna ......
Obecnie 6,7 % jak widać na załączonym obrazku :
Comment
-
-
Excellent jest tutaj http://www.browar.biz/piwo.php?id=93 tylko ktoś pierwotnie podał nazwę skruconą. Nazwę tylko trzeba uaupełnić. "c' w nazwie zgubiłeśTo lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
Comment