Nowe piwa na rynku (wyprodukowane W POLSCE) - TYLKO komentarze
Collapse
X
-
Powstał Browar Stołeczny czyli nie owijając w bawełnę warszawska hurtownia napojów i alkoholi Mat-Mor (http://www.browarstoleczny.pl/) ponaklejała swoje etykiety na piwa wyprodukowane w którymś z browarów.
Po treści i wykrojniku etykiet (szczególnie kontretykiety) stawiam na BRJ, choć piłem Ale Stołeczne i mocno się zastanawiam czy Lwówek albo Ciechan naprawdę aż taką chałę postanowił odstawić!?
Piwo ma ohydną zatęchłą goryczkę (warka 28.04.2018).
Widziałem też w sklepach Królewski Lager i Pszczele. Lepiej omijajcie z daleka.Comment
-
Fabrica Rara już jakiś czas temu wyprowadziła się z Mieszczańskiego, a na RB przy piwie Liquid Sun IPA pisze: "Warzone z chłopakami z Fabrica RARA w ich browarze". Czyli gdzie? Oba kooperanty to kontraktery (Craft House Brew i Fabrica RARA). Ostatnie wprowadzone na RB piwo FR to Turbo Exotic i jest już bez przypisania miejsca produkcji. Na niereformowalnym i niekonsekwentnym Unttpd FR jest jako mikrobrowar, a samo piwo przypisano do
Craft House Brew, mimo, że w komercyjnej informacji pisze jak powyżej cytowano. Kolejne gamonie robią nas w ..uja!Comment
-
Mocno po czasie, ale ojczyste z Folvarka było do kupienia w butelkach na miejscu w Glogerze, więc sądzę, że piwo kontraktowano w tym browarze.Comment
-
Powstał Browar Stołeczny czyli nie owijając w bawełnę warszawska hurtownia napojów i alkoholi Mat-Mor (http://www.browarstoleczny.pl/) ponaklejała swoje etykiety na piwa wyprodukowane w którymś z browarów.
Po treści i wykrojniku etykiet (szczególnie kontretykiety) stawiam na BRJ, choć piłem Ale Stołeczne i mocno się zastanawiam czy Lwówek albo Ciechan naprawdę aż taką chałę postanowił odstawić!?
Piwo ma ohydną zatęchłą goryczkę (warka 28.04.2018).
Widziałem też w sklepach Królewski Lager i Pszczele. Lepiej omijajcie z daleka.
Miałem niestety okazję spróbowaćComment
-
Dziś w sklepach pojawiła się bardzo limitowana wersja Imperial Oatmeal Stout z browaru Mazurski leżakowana w beczkach po bourbonie. Piwo jest bardzo drogie, nawet w Ełku będzie trudno dostępne gdyż wypuszczono tego podobno bardzo mało. Myślę, że trzeba dodać to jako nowe piwo i tak też zrobiłem. Butelka to 330 ml i ma zalakowany jakby woskiem kapsel, tak wygląda etykietaComment
-
W bazie jest 5 piw Stu Mostów WRCLW Rye RIS. Z czego dwa to na bank dublety.
WRCLW Rye RIS Bourbon Barrel Aged-Raspbe to jest to samo co tu ocenił Dzoshu w wątku WRCLW Rye RIS Bourbon Barrel Aged. Przedmówcy nie mówią nic o intensywnych owocach, więc jest to pomyłka Dzoshu.Comment
-
Tylko 5? Powinno być co najmniej 9.
- WRCLW Rye RIS
- WRCLW Rye RIS Bourbon BA
- WRCLW Rye RIS Porto & Bourbon Double BA
- WRCLW Rye RIS Bourbon BA + Raspberries
- WRCLW Rye RIS - Raspberries
- WRCLW Rye RIS - Vanilla & Roasted Hazelnuts
- WRCLW Rye RIS - Chili & Cocoa Beans
- WRCLW Rye RIS - Smoked Plums
- WRCLW Rye RIS - Coffee & Cascara
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
Comment