Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
Jest jeszcze jedna możliwość: jako nowe piwo wpisać Excellenta z blg 15% i alk 7 % a Mocnemu usunąć parametry i oceniać aktualnie to co leją pod nazwą Mocne.
Ależ ja udowodniłem, że to co jest na forum to właśnie Excellent! Podnazwy mu tylko nie napisano.
To Mocne lane można dopisywać bez parametrów, co odradzam.
E, tam odrazu dosmarować. Przecież na koniec zdrówko Twoje . Dla mnie ten cały spór jest trochę taki . Jeszcze raz twoje .
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Siemianowicki Pils -
piwo jasne pełne, 500 ml, 5,4% wyprodukowano - Racibórz. Najprawdopodobniej to nowe wcielenie Siemion Pils - proponuję dopisać do listy piw
Sporo zmian w Grudziądzu. Zmiany parametrów: Rotmistrz pils ekst. 10,1 alk. 4,3 i Rotmistrz mocny ekst. 14,1 alk. 6,5. I dwie nowości!!!: Rotmistrz premium ekst. ?, alk. 5,0 i Rotmistrz super mocny ekst. ?, alk. 8,0. Poczekam z wypiciem do pojawienia się ich w dzienniku.
No i dalej czekam. Ponieważ pojawiły się już piwa przedstawione póżniej wnioskuję, że mój post zagubił się wśród innych. Może teraz rzuci się w oczy. Bo pić się chce...
ok, pododawane. nie wiem czy czegoś nie namieszałem. przy zgłoszeniach bardzo proszę też sprawdzać czy dane piwo nie jest już BD (to uwaga teraz szczególnie do Antosia).
Relakspol Mocne został wyedytowany i występuje teraz jako Relakspol, Excellent Mocne - już w 2002r. była taka nazwa i widniała nawet w pierwyszm poście.
Wypiłem piwo V.I.P i niestety nie wiem gdzie go wpisać w DP. Na puszce napisano : wyprodukowano dla Biedronki przez Carlsberg Okocim SA ul. Bokserska 66 Warszawa.
Niestety tego piwka nie ma pod żadnym z browarów należacych do CP.
Dla przypomnienia parametry alk. 7,3 % ekstr.15,1%
Wypiłem piwo V.I.P i niestety nie wiem gdzie go wpisać w DP. Na puszce napisano : wyprodukowano dla Biedronki przez Carlsberg Okocim SA ul. Bokserska 66 Warszawa.
Zobacz jaki jest znak na puszce.Czy TP,czy X,czy O i chociaż będzie wiadomo gdzie jest puszkowane,bo gdzie warzone to zapewne nie dowiemy się.CP nie ma ochoty podawać konkretów
W takim razie na X pozostaje Kasztelan.
Dzięki za wyjaśnienia.
Wracając do VIP-a to dzięki uwagom Pogoniarza i oznaczeniu na mojej puszce wynika, że chyba trzeba tez go dodać do Okocimia.
Comment