Wczoraj zauważyłem nowego dziwoląga, a mianowicie napój piwny o smaku cytrynowym z dodatkiem aromatu wódki "Jan III Sobieski".
Nazywa się Impress, a popełniły to Browary BROK-Strzelec. Biała, przeźroczysta butelka, kolor napoju jak Crystal Ice, zaw. alk. chyba 5,5%.
Pinio74 napisał(a) Wczoraj zauważyłem nowego dziwoląga, a mianowicie napój piwny o smaku cytrynowym z dodatkiem aromatu wódki "Jan III Sobieski".
Nazywa się Impress, a popełniły to Browary BROK-Strzelec. Biała, przeźroczysta butelka, kolor napoju jak Crystal Ice, zaw. alk. chyba 5,5%.
Ja mam fotkę Sobieski impress cranberry i tylko szkoda że pusta butelka ,bo kolor ma super.Napój piwny 5,5% alk obj otrzymywany ze słodu z dodatkiem aromatu (nic nie ma napisane ,ze to aromat wódki) raczej chodzi o aromat owocowy.Według mnie jest to produkt którego Browary Brok Strzelec nie muszą się wstydzić.Jest podobny do Crystal Ice ,a tylko nazwa Sobieski sugeruje posmak wódki tzn kojarzy się z jakimś drinkiem "mózgowcem"
Nowe Piwo??? Zauważone w Biedronce. Złota Korona z Browaru Chociwel. Parametry to: ekstrakt: 15,1 % e.w., zawartość alkoholu 7,1% objętości.
Piwko jest w zgrabnym pecie 0,5l, pakowane po cztery sztuki. Cena za całość ok. 6,5zł.
Nie mogę nic napisać o doznaniach smakowych, ponieważ go nie próbowałem.
Comment